info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölen Rus Rehberler Davasında 4 Kişiye 90 Yıl Hapis

Bodrum da 2011 Mayıs ayında 5 Rus rehberin hayatını kaybettiği sahte alkol davasında 4 kişiye 90 yıl hapis cezası verildi.

 

Bodrum'da 2011 Mayıs ayında 5 Rus rehberin hayatını kaybettiği sahte alkol davasında 4 kişiye 90 yıl hapis cezası verildi. Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) değerlendirmede bulunan Türk yetkili, alkol zehirlenmesine neden olan şahısları mahkemenin "olası kasıtla adam öldürmeye teşebbüsten" suçlu bulduğunu söyledi. Rus rehberlerin sahte içkiden zehirlendikleri yatın sahibi ve işletmecisine de yedişer yıl hapis cezası verildi.
 
Rusya vatandaşı 20 rehber 26 Mayıs 2011'de çıktıkları gemi turunda alkolden zehirlenmiş, 4'ü Türkiye'de biri de Moskova'ya döndükten sonra hayatlarını kaybetmişti. Ria Novosti'ye değerlendirmede bulunan kurbanlardan birinin avukatı, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 4 Türk'ün kaçak alkol üretim ve dağıtımında görev aldıklarını belirtti.
 
Türk makamları kaçak içkilerde metil alkolün olması gerekenden üç kat daha fazla olduğunu, Jasmine isimli şirketin Kuzey Kıbrıs'tan getirdiği yaklaşık 12 bin şişe kaçak içkiyi piyasaya sürdüğünü belirlemişti.
 
Türk kaynak açıklamasında, "Kararın üst mahkemeye itiraz yolu açık. Bu kararın çok önemli bir örnek teşkil edeceğini umuyoruz. Yargıtay da bu kararı onaylarsa kaçak içki suçlarının yaptırımı ağır olacak. Bunun ciddi caydırıcı etkisi olmasını bekliyoruz." dedi.
 
Rusya Tur Operatörlüğü Birliği (ATOR) Direktörü Maya Lomidze, yaptığı değerlendirmede Türkiye yönetiminin turistlerin güvenliği açısından ciddi dikkat gösterdiğini söyledi. Lomidze, "Türkiye'nin tatil beldesi Bodrum'da Rus vatandaşlarının zehirlenmesine yönelik mahkemenin verdiği karar, Türkiye'nin turistlerin güvenliği açısından konuyu ne kadar ciddi olarak ele aldığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.