info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölü Sayısı 34 Yaralı Sayısı 125

Saldırı sonrası 30 kişi olay yerinde, 4 kişi de hastanede vefat etti. 125 vatandaşımız da yaralı...

Ankara'da yapılan kanlı saldırı sonrası hükümetten ilk açıklama geldi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, saldırı sonrası 30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin hastanede vefat ettiğini, 125'nin de yaralı olduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki terör saldırısı konusunda, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisi ile yapılan toplantı sona erdi. Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. 

Efkan Ala'nın açıklaması; Ciddi bulgular var. Ciddi emarelere ulaşıldı. Örgüt kesinleşince açıklanacak. Yarın araştırmalar neticelenir, bulgular kararlılıkla sürecek. Bu ülke ayağındaki bu terör prangasını söküp atacaktır. Kimse engele buna olmayacak. Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması; Milletimizin başsağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 125 hastamız tedavi görüyor. 19'unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımız da büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. Tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Acil şifalar diliyorum. 
OLAY NASIL GELİŞTİ... 
SALDIRI BOMBALI ARAÇTA YAPILDI 
Kızılay'daki saldırı, bombalı bir araçla gerçekleştirildi. Araç, bir belediye otobüsüne çarptıktan sonra infilak etti. Aracın uzun süredir arandığı fakat bulunamadığı belirtiliyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ, İZİNLER İPTAL OLDU 
Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. Sağlık çalışanları acil olarak nöbete çağrıldı, izinler iptal edildi. 

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI 
20:16 – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan patlamaya ilişkin bilgi aldı. 
20.05 - Ankara Valiliği, Ankara'daki patlamada 25 kişinin öldüğünü, 75 kişinin yaralandığını duyurdu. 
20.00 - Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. 
19:45 – Bir saati aşkın bir süre geçmesine karşın herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil. 
19:35 – RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. 
19:11 – Başkentin en merkezi bölgesinde, otobüs durakları ve metro çıkışlarının olduğu bölgedeki Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ek binaları da var. 
19:02 – Uluslararası haber ajansları Ankara'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri acil koduyla dünyaya duyuruyor. 
18:50 – Polis bölgede güvenlik kordonu oluşturdu. 
18:42 – Yaralılara ilk müdahale yapılıyor. Bölgede bulunan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alıyor. 
18:41 – Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında çok güçlü bir patlama meydana geldi. Bazı görgü tanıkları art arda iki patlama duyduklarını söylediler. Saldırının olduğu nokta... 

ABD UYARMIŞTI 
Ankara'nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart'ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti. 

ANKARA ALARMDAYDI 
Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara'da "alarm" durumundaydı. Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti. Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdeki Bahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbarat almıştı. Ancak patlama Kızılay'da gerçekleşti. 

SON 5 AYDAKİ 3. SALDIRI 
Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti. 18 Şubat'ta açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Şubat'taki saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu Salih Necar'ın, PKK mensuplarıyla birlikte yaptığının "kesin bir şekilde ortaya çıktığını" duyurmuştu. 

Saldırıyı 19 Şubat'ta üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan/ TAK) ise, saldırının 26 yaşındaki Vanlı üyesi Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti. Ankara'da, 10 Ekim 2015'te de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. Barış Mitingi öncesinde iki canlı bomba kendini patlatmış, 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.