info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Suudi Kral İçin 10 Milyonluk Hazırlık

Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz`in Türkiye ziyareti için hazırlıklar tamamlandı. Kral`ın kalacağı otelde 10 milyon dolarlık masraf yapıldığı öğrenildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak yarın Ankara’ya gelecek. Suudi Kral 2 gün kalacağı Ankara’nın ardından İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelecek. Suudi Kral’ın Ankara ve İstanbul’da kalacağı otellerde bir ay öncesinden hazırlıkların başladığı sadece otellerde 10 milyon dolarlık harcama yapıldığı öğrenildi. 

Suudi Kralı Abdülaziz için otellerde, “kişiye özel” düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi. Suudi Kral’ın heyetiyle birlikte kalacağı otelleri tamamen kapattığı, klozetten yiyeceklerine kadar pek çok ihtiyaç malzemesini de beraberinde getirdiği ortaya çıktı. Kralın kalacağı otelde yaklaşık 10 milyon dolarlık masraf yapıldığı son bir aydır sessiz bir şekilde yürütülen ‘özel hazırlığın’ Kral’a özel olduğu olduğu daha sonra otel katlarının eski haline dönüştürüleceği bildirildi. 

Suudi yetkililer, Kral Selman’ın Türkiye ziyareti öncesinde 500 civarında Mercedes araç kiraladı. Ankara’da yeterli sayıda araç bulunamaması üzerine İstanbul, Antalya gibi farklı illerden de kiralık Mercedes’ler getirildi. 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, 11 Nisan’da Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kral Selman’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle ve resmi ziyaret kapsamında, 11-13 Nisan’da Ankara’ya geleceği belirtildi. Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı kaydedildi. Kral Selman’ın Ankara’daki temaslarının ardından, 14-15 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne de katılacağı bildirildi. 

Suudi heyeti Antalya’daki G-20 zirvesinde Mardan Palace’de kalmıştı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Antalya’da yapılan G-20 Zirvesi’ne katılan Suudi Arabistan Kralı Salman ve 1000 kişilik heyeti, ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ ünvanına sahip Mardan Palace’da konaklamıştı. 546 saray odası hazırlanan heyette Suudi Kral geceliği 15 bin Euro’luk Royal Suit Villa’da kalmıştı.