info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Silahlı Kuvvetleri PYD`yi Vurdu

Fırat Kalkanı Harekatı`nın 58`inci gününde uzun bir aradan sonra ilk kez PYD-YPG hedefleri vuruldu.

El-Bab'a doğru harekete geçen PYD-YPG güçlerine yönelik hava bombardımanı ve topçu atışlarında 200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi. TSK, PYD'nin Afrin'den Türkiye'ye havan mermisi attığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, PYD dün El Bab'a doğru başlattığı harekat kapsamında beş bölgede kontrolü sağladı.
Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj) ve Shahba Barajı'nın ele geçirilmesi üzerine, Türk Hava Kuvvetleri devreye girdi.

PKK/PYD'nin kontrol altına aldığı bölgelerde bulunan 18 hedefe savaş uçakları tarafından 26 bomba atıldı. Topçu atışlarıyla da 13 hedef vuruldu. Barınak ve mühimmat depolarından oluşan 9 bina ile 5 araç imha edildi.

Harekatta 200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi. 

DAEŞ'e yönelik operasyonlarda ise 42 hedef topçu atışlarıyla vuruldu. Koalisyonun hava harekatında da 1 Daeş mensubu etkisiz hale getirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA: AFRİN'DEN 5 HAVAN MERMİSİ ATILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü YPG/PYD'nin Afrin'den Türkiye'ye doğru beş havan mermisi attığın açıkladı. Havan mermileri boş araziye düşerken olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmadı. Türkiye'nin angajman kuralları gereği havan mermilerinin atıldığı bölgeye obüslerle karşı atış yapıldı.