info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Sınırında Bombalı Saldırı: 38 Ölü

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgede DEAŞ tarafından bomba yüklü 2 araçla yapılan intihar saldırısında 38 kişi öldü.

Terör örgütü DEAŞ'ın, Halep'in kuzeyinde Şam Cephesi'ne (Cephetu'ş Şamiyye) ait karargahlara bomba yüklü araçlarla düzenlediği intihar saldırılarında 38 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Şam Cephesi basın sorumlularından Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesi yakınlarındaki Horan Klis bölgesinde yer alan Şam Cephesi karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini belirtti.
 
Anadani, saldırıda 30 kişinin öldüğünü söyledi.
 
Mari ilçesindeki karargaha da DAEŞ örgütü üyelerinin bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini bildiren Anadani, buradaki saldırıda ise 2'si üst düzey komutan 8 muhalifin öldüğünü ve 15'ten fazla sivilin yaralandığını ifade etti.
 
Mari ilçesindeki saldırıda büyük hasar meydana geldiğini kaydeden Anadani, "Esed güçlerine saldırmayan DEAŞ muhaliflere saldırıyor" dedi.
 
Bölgedeki aktivistlerden Ahmed Hasan da "DEAŞ, Halep'in Mari ilçesi ile Horan Klis bölgesine ağır silahlarla saldırıyor. Örgüt, Kobani'den çektiği güçlerini Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kaydırdı. DEAŞ  şimdi Horan Klis bölgesi ile Mari ilçesi ve Soran beldesine saldırıyor" diye konuştu.
 
Patlamalarda yaralanan 23 kişiden durumu ağır olan 7 kişi Suriye’den Türkiye’ye sınır hattından getirildikten sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumu ağır olanlar çevre illere sevk edilirken, Suriye’de kalan 16 yaralının ise burada muhalifler tarafından kurulan seyyar hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi