info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uyarılara Rağmen İstiklal Caddesi`nde Bugün Yine Aynı Görüntü

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde uzun zamandır süren sessizlik sonrası dün oluşan yoğunluk dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İstiklal Caddesi, iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken, evde kalmaya çalışalım” dedi.

Taksim ve İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan yoğunluk bugün de devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın DHA'nın dün çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak "İstiklal Caddesi iyi görüntü vermedi" uyarısına rağmen İstiklal Caddesi yoğunluğunu koruyor. Öte yandan cadde üzerindeki bazı dükkanlar açıldı.

Corona virüs tedbirleri nedeniyle hafta sonu sokağa çıkamayan vatandaşlar yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladı. Dün İstiklal Caddesi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün çekilen fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak "İstiklal caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken.

Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Corona virüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" uyarısında bulundu. Yapılan uyarılara rağmen bugün de İstiklal Caddesi'nin yoğun olduğu gözlendi.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle polis ekipleri cadde üzerinde anonslar yaparak vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlara da cezai işlem uygulandı.

MASKESİZ DOLAŞILMADIĞINI BİLMİYORDUM 

İstiklal Caddesi üzerinde maskesiz dolaşan turiste cezai işlem uygulandı. Polis ekiplerinin cezai işlem uygulayacağını öğrenen turist "Ben İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşılmadığını bilmiyorum. Maske çantamda. İki aydır evden çıkmıyorum. Bilseydim takardım" dedi ancak cezai işlemden kurtulamadı.

İSTİKLAL CADDESİ HAREKETLİ 

İnsanların İstiklal Caddesi'ne çıkması esnafı da harekete geçirdi. Corona virüs nedeniyle kepenk kapatan birçok esnaf yavaş yavaş yeniden işbaşı yaptı. Önce temizlik yapan esnaf müşteri beklemeye başladı.

Beyoğlu esnafı Metin Korkmaz "Biz dükkan sahibi olduğumuz için ve ihtiyaç sahibi olduğumuzdan geliyoruz. Bizim milletimiz anlamıyor. İşi olanlar çıksın. İşi olmayanlar çıkmasın. İstiklal Caddesi'ni bir görseniz ne maske takıyorlar ne de sosyal mesafeye uyuyorlar. Bunun için insanlar tedirgin oluyor. İhtiyacı olan çıksın ihtiyacı olmayan dışarı çıkmasın" diye konuştu.

BEYOĞLU BELEDİYESİ MASKE DAĞITIYOR 

Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri de İstiklal Caddesi'ne gelenlere dezenfektan sıkıyor. Maskesi olamayanlara da maske veriliyor.

Havadan da görüntülenen meydanda corona virüs günlerinden beri yaşanan sessizlik sonrası oluşan kalabalık tepki çekti. İstiklal Caddesi’nde oluşan görüntüyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalabalık fotoğraf karelerinin oluşması için henüz erken olduğunu belirtti. Koca, evde kalmaya çalışılması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar da sosyal mesafeye uyulması gerektiğine vurgu yaptı.

“İSTİKLAL CADDESİ, BUGÜN İYİ BİR GÖRÜNTÜ VERMEDİ” 

İstiklal Caddesi’nde oluşan görüntüyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “İstiklal Caddesi, iyi bir görüntü vermedi.

Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Corona Virüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım” dedi.

“BİR NORMALLEŞME OLMASI LAZIM” 

Normalleşmenin gerektiğini ancak yine de dikkatli davranmak zorunda olunduğunu dile getiren Süheyl Kamer, “ Eskiyi tabi ki özledik.

Bir normalleşme olması lazım. İnsanların da dikkatli olması lazım. Hemen alışveriş merkezlerine dolmamak lazım. Sonuçta bu tehlike hala devam ediyor.

Belki 1-2 sene sürecek. Aşı bulunana kadar bu risk devam ediyor. İnsanlar bundan sonra daha kontrollü olacaklar diye düşünüyorum. Bazı insanlar hala dikkatsiz davranıyor.

‘Bana bir şey olmaz’ deyip kaderci olan insanlar var. Temkinli olmak lazım. Hastalık kimde var belli değil. Taşıyıcı olan insanlar var diyorlar" şeklinde konuştu.

“ARTIK NORMALE DÖNELİM” 

Sosyal mesafeyi korumak gerektiğini ifade eden esnaf Salih Terzi, “ Sosyal mesafeyi koruyarak bir şekilde normalleşeceğiz. Yavaş yavaş eskiye dönecek.

Kuaför ağzına maske takacak, müşterisi ağzına maske takacak. Alışveriş merkezlerinde de sosyal mesafeye dikkat edilecek. Bir restoranda iki masadan birini kaldıracaklar.

Biz şu an büfede içeri müşteri almıyoruz. İnsanlar dışarıda yiyor. Ekonomik boyutunun ağır olmaması için AVM ve berberlerin açılması normaldir. Artık normale dönelim “ dedi.

BAKAN KOCA UYARMIŞTI 

Bakan Koca, "İstiklal caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" uyarısında bulunmuştu.

Taksim'de maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 2 kişiye para cezası verildi.

Sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu Taksim'de öğleden sonra kısmi yoğunluk oluşurken polis ekipleri de yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, Taksim Meydanı'nda maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 2 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği 3 bin 180'er lira para cezası kesti.

Polis aracından sık sık anons yapan ekipler, maske takılması, sosyal mesafenin korunması yönünde uyarılarda bulunuyor.

İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirler devam ederken, önceki günlere göre daha fazla insanın dışarıya çıktığı, trafikte de bazı noktalarda artış yaşandığı görüldü.

İstanbul'da, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Tarihi Yarımada'daki tarihi ve turistik mekanlarda, sakin günler sürüyor.

Kentte açılan iş yerlerin önceki günlere göre daha fazla olduğu görülürken, vatandaşların alışveriş yapmak için otobüs, vapur ve özel araçlarıyla geldiği Eminönü'nde ise bazı noktalarda yoğunluk yaşandı.

Eyüpsultan Meydanı, Sarayburnu sahili, Kapalıçarşı çevresi ve Saraçhane Parkı da sakin görünürken, vatandaşların büyük çoğunluğunun maske takarak dışarıya çıktığı, metrobüs, vapur ve minibüslerin ise tenha olduğu görüldü.

Duraklarda sosyal mesafeyi gözeterek araç beklenirken yine banka şubelerinin önlerine de sosyal mesafeye uyuldu.

Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Şişli'de evde kal çağrılarına büyük oranda uyulurken, kentin en kalabalık yerlerinden olan Taksim ve İstiklal Caddesi de tenha günlerini yaşıyor.

Kentte trafik yoğunluğu sabah işe gidiş saatlerinde yüzde 17'lere ulaşırken, TEM ve D-100 karayolunda trafik akışının hızlı olduğu gözlendi.