info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yarım Saatlik Yağmur Hayatı Felç Etti

Zonguldak il merkezi ve Kozlu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, yollarda biriken taş ve çamur nedeniyle sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Zonguldak il merkezi ve Kozlu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, yollarda biriken taş ve çamur nedeniyle sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Kentte etkili olan sağanak yüzünden il merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı iş yerlerini ise su bastı.

Su basan iş yerlerinin sahipleri, dükkanlarına gelerek suları tahliye etmeye çalıştı. Asma Mahallesi Sanayi Sitesi, İkinci Makas ile Yayla Mahallesi Atatürk Devlet Hastanesi Kavşağı mevkisinde mazgalların tıkanması dolayısıyla oluşan su birikintilerinde bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Araçlarda mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. Su basan iş yerini temizlemeye çalışan bir kişi ise elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Bölgedeki su birikintileri nedeniyle Gazipaşa Caddesi, trafik ekiplerince trafiğe kapatıldı.

Belediye ekipleri, vidanjörlerle tahliye çalışması başlattı.

Su basan Gazipaşa caddesine gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Esnaf’ın tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Ekiplerin gelmesini isteyen Muharrem Akdemir, Emral Çarşısından çıktığı sırada esnaf Belediye Başkanı’na ”Gidemezsiniz ekipler gelsin 
öyle gidin” şeklinde tepki verdi.

Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde Belediye Başkanı’nın yaşadığı zor anlar kameraya yansıdı.

Öte yandan Aydın’da akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağışın ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde doğalgaz çalışması yapılan yollar 
çöktü.

Yolların çökmesi ile birlikte çukura düşen biri çöp toplama diğeri de itfaiye aracı iki kamyon uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Ayrıca Ankara'nın Balgat semtinde yoğun yağış nedeniyle bir yolda çökme meydana geldi.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Balgat Oğuzlar Mahallesi 1388. Sokak'ta asfalt yolun bir kısmı çöktü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, çukurun etrafını güvenlik şeridiyle çevirerek, sokağı trafiğe kapattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, çökmenin meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Çökmenin bir binanın yol ortasından geçen kanalizasyon borusunun üzerine atılan malzemeden kaynaklandığı belirlendi.

Ekipler, daha sonra yolun çöken kısmını doldurmak üzere çalışma başlattı.

Yalova'da da şiddetli yağış dolayısıyla bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştu.

Yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu, kimi ev ve iş yerlerinde özellikle bodrum katlarında su baskınları yaşandı.

Sürücüler, trafikte güçlükle ilerleyebildi.

Kentte yaklaşık bir saat süren şiddetli yağışın ardından Gazipaşa, Cumhuriyet, Fatih, Şehit Ömer Faydalı ve İstanbul caddelerinde oluşan 
su birikintilerinden dolayı vatandaşlar güçlük çekti.