info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yenikapı`da Tarihi Buluşma

İstanbul Yenikapı bugün tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sırasıyla MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, Meclis Başkanı Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yaptı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, mitinge 5 milyon kişi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi Yenikapı'da yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğine sahip mitingde şölen havası vardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının adından liderler konuşma yapmaya başladı. 

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ İSTİLA DENEMESİYDİ

Kürsüye ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi.

MHP Lideri Bahçeli, konuşmasında ''15 Temmuz'da felaketimizi projelendirdiler FETÖ savaş uçaklarıyla saldırdı bombalar kurşunlar üzerimize yağdı. Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip Sevr'de dayatılan imha planları, 15 Temmuz'da yeniden gün yüzüne çıkarıldı" dedi.

KILIÇDAROĞLU: DERS ÇIKARMAMIZ LAZIM

Bahçeli'nin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu noktaya nereden geldik? Teşhisi güzel yapacağız. Ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım. Bir musibet bin nasihatten evladır" ifadelerini kullandı.

AKAR: BİZE MORAL VERDİ

Miting programında olmamasına rağmen sürpriz şekilde sahneye davet edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da bir konuşma gerçekleştirdi.

Akar, "Asker elbisesi giymiş hainlere, TSK'nın kahraman mensuplarının ayırt edilmesi bize moral verdi. Hakimiyet milletindir düsturu bizim en temel anlayışımızdır" şeklinde konuştu.
YILDIRIM: FETÖ LİDERİ HESAP VERECEK
Akar'ın ardından Başbakan Yıldırım, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslendi.
Yıldırım, "Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz" mesajı verdi. Başbakan, FETÖ liderinin Türkiye'ye gelip hesap vereceğini söyledi.

KAHRAMAN: MİLLETİN KALBİNİ BOMBALADILAR

Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Meczuplar, milletin kalbini Meclis'i bombaladı. Meclis, ikinci kez gazilik payesini hak etti" dedi.

ERDOĞAN'DAN 'İDAM' AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuştu. 

Erdoğan, "Sizler idam kararı talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek merci TBMM'dir. Onamak ise Meclis'ten gelen böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum, onarım. Biz Avrupa'da şurada burada idam yokmuş, Amerika'da, Japonya'da Çin'de dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Burada 84'e kadar vardı, sonra kaldırıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır" ifadelerini kullandı.

5 MİLYON KİŞİ KATILDI

Mitinge yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı bildiridi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis helikopteriyle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım ölçümü yapıldı. Yenikapı Miting Alanı, şehir merkezi ara sokaklar ve Kennedy Caddesi'nin Eminönü ve Zeytinburnu istikametlerinde yapılan ölçümlerde, katılımcı sayısının yaklaşık 5 milyon olduğu belirlendi.

ÜNLÜLER YENİKAPI'DA

Yenikapı'daki meydan hınça hınç doldu. Vatandaşlar kara ve deniz yoluyla miting alanına geldi. 500 ünlü ismin yer aldığı tekne de Kuruçeşme'den yola çıkarak, Yenikapı meydanına ulaştı.   
Karayoluyla gelen vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme'den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına ulaştı. 

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştiridi. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yaptı.

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girdi.  Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

MİTİNG ALANINDA 60 METRELİK SAHNE 

Kadın katılımcılar, engelliler ve yaşlılar için de plastik sandalye bölümü hazırlandı. Miting alanına 60 metrelik sahne kuruldu. Sesin tüm miting alanından duyulması için de 35 kulede toplam 1 milyon Watt'lık ses sistemi kuruldu. Vatandaşlar, miting alanına gelişlerinde günün anlamına uygun şarkılarla karşılandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi Osmanlı Bölüğü bir gösteri sundu. Mehteran takımı, demokrasi şehitlerinin sayısına atıfla 240 kişiden oluştu.

Demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösterimi yapılacak. Film, İngilizce altyazılı olarak sunuldu.  İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edildi. 

Organizasyonda sunuculuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığı mitinglerde sunuculuğu üstlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt yaptı.

5 MİLYON ŞİŞE SU, 2,5 MİLYON BAYRAK

Mitinge gelen vatandaşlara 5 milyon şişe su, 1,5 milyon şapka, 2,5 milyon adet bayrak dağıtıldı. 

15 BİN POLİS GÖREV YAPTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 15 bin polis memuru, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde görev yaptı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla miting süresince havadan ise 2 helikopterin gerekli tedbiri aldı.