info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karaoğlan Anıldı

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, vefatının 7. yılında kabri başında anıldı. Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, CHP milletvekili Emrehan Halıcı birlikte eşinin mezarını ziyaret etti.

Devlet Mezarlığı’ndaki anma törenine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Sinan Aygün ve Ahmet Toptaş’ın yanı sıra partililer katıldı. Törende, merhum Bülent Ecevit’in kabrine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslenmiş üzerinde “TBMM CHP Grup Başkanlığı” ve “CHP Genel Merkezi”, yazılı iki çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Altay, burada yaptığı konuşmada, eski başbakanlardan merhum Ecevit’in CHP’nin 3. Genel Başkanı olduğunu, halkı düşünerek kendini Türk milletine adadığını söyledi. Ecevit’in yaptığı hizmetler için çok şey söylenebileceğini belirten Altay, “Duygusal bir eş, romantik bir şair, güçlü bir lider, dürüst bir devlet adamı’ diye özetlemek sanıyorum mümkündür” dedi. Anma töreninin ardından bazı partililer merhum Ecevit’in kabri başında dua okudu. DSP Genel Başkanı Masum Türker ve parti yönetimi de
 
 
Ecevit’in kabrine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim okundu. DSP heyetine daha sonra eski genel başkanlardan Zeki Sezer de dahil oldu. Türker, “Biz DSP’liler grup olarak inşallah büyüyeceğiz ve parlamentoda cumhuriyetin kırılan omurgasını düzeltip cumhuriyeti ilk kurulduğu gündeki devrim anlayışıyla karşı devrimlerin getirdiği bütün yanlışları ortadan kaldırarak yürümeye devam edeceğiz” dedi.