info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sultanahmette Patlama Meydana Geldi

Sultanahmet Meydanı'nda 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Ölü sayısını artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi. Bomba imha ekipleri de olay yerinde... 

İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle güvenlik çemberi genişletildi. Polis anonslarla halkı uyarıyor. Bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Saldırıda cami yakınındaki 15-20 kişilik bir Alman turist grubunun hedef alındığı bilgileri gelirken, yaralananlar arasında 1 Peru ve 1 Alman vatandaşı var. 22Sitene Ekle Son Dakika Haberi: Sultanahmet'te patlama meydana geldi 

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında dikili taşın yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölü sayının artmasından endişe ediliyor. Patlamanın 15-20 kişilik bir Alman turist kafilesinin yakınında meydana geldiği, yaralılar arasında Alman turistler bulunduğu öğrenildi. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir .Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi. CANLI BOMBA İDDİASI Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok. Ancak canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi. 

Olay yerinden Haseki Hastanesi’ne getirilen 3 yaralıdan 1’nin Alman 1’inin de Peru vatandaşı olduğu bildirildi. Hastaneye gelen 3 yaralıdan 1’inin öldüğü duyurulmuştu. Ölen kişinin milliyeti ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Öte yandına Vatan Caddesi’nde bulunan Bezmialem Vakfı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin acil servisine da patlamada hafif şekilde yaralanan 2 kişi getirildi. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, patlamanın meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulundu. Sultanahmet Meydanı'na gelen İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, konuyla ilgili bilgi aldı. Olay yerinde inceleme yapan polislerle görüşen Çalışkan, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı. 

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor. Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı. 

Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle bomba imha ekipleri de bölgeye geldi. Olay yeri geniş bir abluka altına alındı. Patlamanın sebebi araştırılırken, polis ekipleri sık sık anonslar yaparak, alana kimsenin yaklaşmaması için halkı uyarıyor. Güvenlik çemberi genişletiliyor. Bir polis helikopteri de sürekli alanın üzerinde dolaşıyor. Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama çok şiddetliydi. Turistler ve esnaf büyük bir korku yaşadı. Patlamanın Kartal, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor. 
Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin