info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Daha Temiz ve Düzenli Bir Ev İçin Dekoratif İpuçları

Evinizi düzenleme ve temizleme konusunda sıkıntılar çekiyorsanız bu ipuçlarını dikkate almanız da fayda var!

Daha temiz ve düzenli bir ev için dekoratif ipuçları Evinizin dekorasyonu nasıl olursa olsun, yaşam alanlarını mutlak bir şekilde kusursuz gösteren en önemli unsurlar tarz, mobilyalar, renkler, tasarımlar değil; temizlik ve düzendir pek tabii ki. 

Temiz ve düzenli bir ev her zaman çok daha huzurlu ve estetiktir. Ancak temizlik yapmak ve evlerimizi her zaman tertemiz ve pırıl pırıl tutabilmek, özellikle çalışanlar için oldukça zor. Ama evinizin dekorasyonunu oluştururken temizlik ve düzenliliği de göz önünde bulundurursanız her daim temiz bir eve sahip olmak çok daha kolaylaşacaktır. Nasıl mı? 

Tabii ki temizlenmesi çok daha kolay olan ya da kir tutmayan ve zor kirlenen malzemeleri tercih ederek ve dizaynınızı daha organize yaşam alanları oluşturmaya yönelik oluşturmak. İşte daha temiz ve düzenli bir ev için dekoratif ipuçları... 

 lk adım: Düzenli bir antre 
Antreler her ne kadar üzerinde çok durulmasa da aslında dekorasyon açısından evin en önemli yaşam alanlarından biridir. Konuklarınızın ilk karşılaştığı, sizin dışarıdan eve geldiğinizde ilk gördüğünüz bu alan evin geneline dair ipuçları verir. Derli toplu bir antre düzenli bir ev için gereken ilk adımdır. Antrenizi dizayn ederken ayakkabı ve giyeceklerin ortalıkta görünmeyeceği kapalı ayakkabı dolapları ve vestiyerler tercih ederseniz çok daha düzenli bir görünüm elde edersiniz. 

Minimal dekorasyonlar 
Eşya ve mobilya kalabalığı, sürekli olarak toparlanma imkanı olmayan evlerde dağınıklık yaratır ve nahoş bir görüntü ortaya çıkmasına ve yaşam alanlarınızın boğucu bir atmosfer edinmesine sebep olur. Bu yüzden özellikle oturma odası, mutfak gibi sık ve aktif olarak kullanılan yaşam alanlarında daha minimal dekorasyonlar tercih etmeli ve fazla aksesuar kullanmamalısınız. Unutmayın ki minimal dekorasyonlar hem çok daha uzun süre derli toplu kalabilir, hem de çok daha kolay temizlenebilir ve üstelik diğer tarzlara göre daha ferah bir görünüm sağlar. 

Çekmeceli orta sehpalar Oturma odalarındaki dağınıklığın ana nedeni genellikle günlük gazeteler, okuduğumuz kitaplar, televizyon kumandaları, bardak altlıkları gibi küçük nesnelerdir. Oturma odanız için orta sehpa seçerken bu nesneleri ortalıkta bırakmak ve dağınık bir görüntü yaratmak yerine depolama alanı olarak kullanabileceğiniz çekmeceli sehpa modellerini tercih ederseniz çok daha düzenli ve organize bir yaşam alanı elde edeceksiniz. İşlevsiz alanları depolama alanına çevirmek 

Bir evi daha düzenli tutabilmek için gerekli olan en önemli şeylerden biri de depolama alanlarıdır. Evinizde ne kadar çok çekmece ve dolap olursa etraf da o kadar düzenli görünür. Eğer evinizde merdiven boşluğu, çatı eğiminden dolayı kullanılamayan kör noktalar gibi işlevsiz alanlar varsa, bu alanları dolaplarla doldurabilirsiniz. Dolapta az giyilenler için yer açmak 

Yatak odalarındaki dağınıklığın ana sebebi genellikle temizlerin arasına koyamayacağınız, giyilmiş, ama kirli sepetine atamayacağınız kadar da temiz olan gündelik kıyafetlerinizin ortalıkta olması değil mi? Oysa bunun çok kolay bir çözümü var; dolabınızdaki çekmece ya da raflardan birini tamamen boşaltıp bu alanı yalnızca giyilmiş giysileriniz için ayırın. 

Akrilik halılar
Evlerimizin temizliği için anahtar noktalardan biri halılardır çünkü halılar içerideki tüm tozu ve kirliliği çeken ve içinde biriktiren ev eşyaları. Daha hijyenik bir ev için daha temiz ve kir tutmayan halıları tercih etmeniz şart. Halınızın yapıldığı malzeme de bu tercihi yaparken kilit noktanız olacak. Eğer daha temiz ve hijyenik bir ev istiyorsanız polyester ya da naylon halılardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bu tür halıları temizlemek oldukça zordur ve üzerindeki kirler halıya yapışarak orada kalmaya eğilimlidir. Son yıllarda bir hayli Moda olan uzun iplikli halılar da her ne kadar leke çıkarma konusunda kolaylık sağlasalar da kirin iplerin arasında birikmesine de zemin sağladıkları için pek de hijyenik ayılmazlar. Yün, el dokuması ve ipek halılar da temizlik konusunda sizi oldukça yoracaktır. Akrilik halılarsa, sert yüzeyleri ve temizliğe uygun yapılarıyla hem hiyjen hem de temizlik kolaylığı açısından vazgeçilmezler. Deri veya tay tüyü koltuklar 

Eğer oturma odanıza koltuk alacaksanız ve temizliği kolay istiyorsanız deri ve taytüyü koltuk ve kanepelerden şaşmayın. Leke tutmaları oldukça zor olan ve kolayca silinebilen bu iki malzeme, temizliği kolay yapabilmek isteyenler için ideal! 

Yıkanabilen kılıflar
Koltuk alırken tercih edebileceğiniz hijyenik modellerden biri de minderleri ana iskeletinden bağımsız olan ve minderlerinin kılıfları çıkabilen ve yıkanabilen modern modeller. Koltuk silmekle uğraşmak istemiyorsanız bu tarz koltuklar tam size göre!