info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Corona Virüsü Müzik Aleti Satışlarını Artırdı

Corona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkmayan vatandaşlar, evde vakitlerini müzik aleti çalarak değerlendirmeye yöneldi.

Bu dönemde müziğe olan ilginin arttığı belirten uzmanlar, salgın öncesine kıyasla satışların da 2-3 kat arttığı belirtiliyor.

Corona virüsü salgınından korunmak için ‘Evde kal’ çağrılarına destek veren vatandaşlar günlerinin büyük bir kısmını evlerinde geçirmeye özen gösteriyor.

Ses kayıt cihazlarına olan ilginin salgın öncesi döneme kıyasla 2-3 kat arttığı belirtiliyor.

Corona virüsün ilk günlerinde evde kalan vatandaşlar için, toz içinde kalan müzik aletleri tekrar ortaya çıktı. Bu şekilde müzik piyasası tekrar canlandı. İnsanlar evde kaldığı süreyi müzik aleti çalarak değerlendirmeye başladı. Evde kalanlar, akşamları evlerinde online canlı kayıtlara başladı. Ses kartı, mikrofon gibi ekipmanlara talep arttı

Piyano ve gitara olan talebin diğer müzik aletlerine göre daha fazla. Özellikle piyano ve gitar satışları hareketlendi. Ses kayıt sistemlerinin satışları korona dönemi öncesine kıyasla 2-3 katına çıktı. Çünkü insanlar evde müzik ve kayıt yapıyor. Canlı yayın yapıyor. Ses kayıtlarına ilgi sürekli artıyor.

Salgın döneminde aile büyüklerinin çocuklarına gitar ve dijital piyano gibi müzik aletleri aldığını söyleyen müzik enstrümanı satışı yapan bir firmanın işletmecileri, İnternet üzerinden satışlar korkunç bir düzeyde arttı. Hatta tavan yaptı diyebilirim. İnsanlar evde kaldıkları süre boyunca doğal olarak kendilerini birçok şeyden kısıtlamak zorunda kaldı. Aile büyükleri, çocuklarına bilgisayar ve tabletlerden biraz uzak olsun ve canları sıkılmasın diye gitar, dijital davul ve piyano gibi müzik aletleri aldı. En çok gitar, dijital piyano, dijital davul ve ukuleleye talep var. Ses kayıt cihazlarında da eskiye nazaran satışlar arttı” dedi.