info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uyuşuk Gençlik Suça Meyilli

Araştırmalara göre, sık sık yorgun hisseden gençler yetişkinlikte suça daha meyilli!

Şehrin koşuşturmacısı, çalışma hayatı ya da ev işleri arasında yorgun hissetmemek mümkün değil. Ancak gençseniz ve öğle saatlerinde kendinizi uykusuz ve yorgun hissediyorsanız tehlikeli bir gelecek sizi bekliyor olabilir.

York Üniversitesi ile Pennsylvania Üniversitesi araştırmacılarının beraber yürüttüğü araştırmaya göre, öğlen saatlerinde kendilerini uykusuz ve yorgun hisseden gençlerin ileriki yaşlarında daha çok yalan söylediği, insanları kandırdığı, bir şeyler çaldığı ve şiddet davranışları sergilediği görüldü. Bu gençlerin 15 sene içerisinde suç işleme ihtimallerinin 4.5 kat daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırma kapsamında 15 yaşındaki erkek öğrencilerden toplanan verilerde, öğle 1-3 arası öğrencilerin kendilerini ne kadar uykulu olduklarına göre puanlandırmaları istendi. Daha sonra verileri toplanmış olan bu gençlerin 29 yaşlarına kadarki suç geçmişlerine ulaşıldı. Sonuçlara göre yorgun hisseden gençlerin yüzde 17’sinin en az bir kere büyük suç işlediği ortaya çıktı. Araştırmacılara göre ise “Gün içinde yorgun hissetmek, dikkat seviyenizin düşük olmasına neden oluyor. Dikkat seviyesi düşüklüğü, zayıf beyin aktivitesi demek. Beyniniz de kaliteli şekilde işlemiyorsa suçlu olmanız daha yüksek ihtimal.”