info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüz Şeklinize Göre Gözlük Seçimi

Hangi yüz şekli hangi model gözlükler kullanmalı? Gözlük alırken mutlaka bilinmesi gerekenler…

Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte yanımızdan ayırmayacağımız aksesuarlarımız arasına artık gözlükler de eklendi. Peki ya kullandığınız güneş gözlüğünün yüz şekliniz ile uyum sağlayıp sağlamadığını hiç düşündünüz mü? Yüzünüzün şeklini tanıyarak önerilen güneş gözlükleri arasında doğru seçimler yaparsanız her zaman daha zarif ve şık bir görünüm elde etmiş olursunuz. İşte 4 farklı yüz tipi için gözlük seçme rehberi…

Yuvarlak Yüz Şekli: Yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecek köşeli çerçeveler tercih edin. Dikdörtgen biçiminde keskin hatları olan gözlükler yüzünüzde daha iyi duracaktır.

Dikdörtgen Yüz Şekli: Yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatmak için yuvarlak çerçeveler kullanın. Cat Eye olarak isimlendirilen gözlükleri seçebilirsiniz.

Oval Yüz Şekli: Dengeli ve ideal yüz şekli olması nedeniyle yüzünüzle orantılı her gözlüğü kullanabilirsiniz. Damla model gözlükler sizde daima şık durabilir.

Üçgen Yüz Şekli: Yüzün alt kısmındaki vurgu azaltılmalıdır. Alt çerçevesi olmayan şakaklarla aynı hizada ve genişlikte olan gözlükler kullanabilirsiniz.