info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

400 Çocuk Sağlıklı Yaşam İçin Koştu

“Sağlıklı yaşam için koş” sloganıyla bir araya gelen yaklaşık 1600 sporcu Paris Maratonuna katılmak için ter döktü. Bursa’da yapılan 3. Eker Run Koşusuna katılanlar sadece sporcular değildi. Yarışmanın ‘Minik Adımlar’ kategorisinde yer alan çocuklar da kıyasıya mücedele etti.

İnsanları harekete geçirmek ve sağlıklı bir yaşama adım atmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen “III. Eker I Run Yol Koşusu” Bursa’da yapıldı. Koşuya 400’ün üzerinde çocuk olmak üzere yaklaşık 1600 sporsever katıldı. 

Eker’in önderliğinde, BURULAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey Belediyesi, Bursa Gençlik Spor Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi ve HETADER’in katkıları ile hayata geçen yol koşusu, 15 kilometre, 5 kilometre ve 500 metre Minik Adımlar şeklinde 3 ana kategoride düzenlendi. 

BİRİNCİLER PARİS MARATONUNDA YARIŞACAK

Büyük ilgi gören yarışmada Üzeyir Söylemez erkeklerde, Yeliz Kurt ise kadınlarda birinci oldu. Kurt ve Söylemez, Paris Maratonuna katılma hakkı kazandı.

SOSYAL SORUMLULUK PARTNERİ HETADER

Yarışmanın katılımcıları hem koştu hem de koşarken yardım yaptı. Koşudaki Minik Adımlar kayıt ücretlerinin tamamı, yetişkin kayıt ücretlerinin ise her 5 TL’si HETADER’e yani hemofili ve talasemi hastası çocuklara umut için ayrıldı.

İSTANBUL- BURSA ARASI BUDO İLE ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANDI

Geçen yıllarda İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği koşuya, BURULAŞ’ın deniz ulaşımını sağlayan BUDO da ücretsiz ulaşım imkanı sundu. Böylece sabah İstanbul’dan gidenlere koşuya katılıp öğleden sonra İstanbul’a dönme imkanı sağlandı.

KOŞU ŞENLİĞİ YAŞANDI 

“Sağlıklı Yaşam İçin Koş” mottosuyla 7’den 70’e herkese açık olan koşu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik alanında stand açan firmalar özellikle çocuklar için koşu öncesi ve sonrasında farklı aktivitelere imza attı.