info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akşam 8`den Sonra Yenilen Yemek Kilo Aldırmıyor

Yaygın olarak akşam 8`den sonra yenen yiyeceklerin yakılamayıp yağa dönüştüğü düşünülür. Hatta birçok tıp uzmanı da bu konuda hemfikirdir ancak İngiltere kaynaklı bir araştırma durumun böyle olmadığı yönünde. Özellikle de çocuklar için.

Londra’daki King’s College araştırmacıları çocuklar üzerinde yaptıkları dört yıllık araştırma sonunda, akşam sekizden sonra yemek yemekle kilo fazlalığı arasında anlamlı bir ilişki olmadığını buldu. 

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, çalışma kapsamında 4-10 yaş arası 768 çocuk ve 11-18 yaş arası 852 çocuğun dahil olduğu toplam bin 620 çocuğun beslenme alışkanlıklarının incelendiğini söyledi. 

Prof. Coşkun'un araştırmayla ilgili açıklamaları şöyle: 

"Verilerin istatistiksel analizi akşam 8 ile 10 arasında akşam yemeği yiyen çocukların, aynı yaşta olup öğlen 2 ve akşam 8 arasında yemek yiyen çocuklara göre, obez ya da aşırı kilolu olma bakımından daha büyük bir risk taşımadıklarını gösterdi.

Çalışanın bulguları araştırmacılar için şaşırtıcı oldu. Geç yemek yemekle aşırı kilolu olmak arasında bir ilişki ortaya çıkmasını umuyorlardı, fakat bunun doğru olmadığı bulundu.

Bu çalışmaya göre saat 8’den önce akşam yemeği yiyen çocuklarla daha geç yemek yiyenler arasında günlük enerji alımı bakımından önemli bir fark bulunmuyor.” 

SONUÇ, BAŞKA ARAŞTIRMALARLA DESTEKLENMELİ

Yeni bulguların, çocukların ne yiyeceği kadar ne zaman yiyeceğine dair önerileri içeren diyet tavsiyelerini destekleyecek bulguları sunma açısından yeterli kanıt olmadığını belirten Prof. Coşkun, çocukluk obezitesinde yeme zamanının etkisini araştırmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Coşkun, “Bu bağlantıyı araştıran ilk çalışmalardan biri olarak, bu analizin başka çalışmalarda da tekrarlanması yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.