info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nutella Hakkında 5 İlginç Bilgi

Dünya çapında satılan ve bilinen en eski çikolatalardan biri olan Nutella, özellikle gençler üzerinde büyük hayran kitlesine sahip. Yanlış duymadınız bu çikolatanın hastalık derecesinde kendisini seven hayranları bile var. İşte Ferrero markasının ürettiği Nutella hakkında bilmeniz gereken 5 şey.

1. Satış Rekortmeni

Nutella neredeyse her 2 saniyede bir dünyanın çeşitli bölgelerinde satış yapıyor.  Bu anlamda dünyanın en seri ve en çok satışı yapılan çikolatası olarak biliniyor.

2. Milyarlarca Kavanoz

80’e yakın ülkede satışı devam eden Nutella kavanozları eğer bir araya gelseydi, yaklaşık 1000 futbol sahası kadar alan kaplıyor olacaktı.

3. Fanları Bile Var!

Nutella’nın Facebook sayfası bir dönem Obama’nın ardından en çok hayran sayısına sahip sayfaydı. Şimdilerde eski sıralamasından uzak olsa da Facebook üzerinde hala 30 milyondan fazla beğeni sayısı bulunuyor.

4. Nutella Özel Günü

İtalya’da yaşayan iki farklı blog sahibi, bu çikolata için bir kutlama günü hazırlamış. Bu olayın kulaktan kulağı yayılması sonrası 7 Şubat tarihi Nutella günü ilan edilmiş.

5. Fransa’da İsmi Yasak

Fransa’da Nutella adının yeni doğan bebeklere koyulması geçtiğimiz yıllarda yasaklandı. Fransa hükümeti ismin bir markaya ait olduğunu ve bu yüzden yasakladıklarını açıkladı.