info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu peynir tatlısı üreticisi, ilk şubesini açtı

Hayrabolu da peynir tatlısı üretimi yapan Kayalar Pey-Tat, ilk şubesini açtı.

İlyas Mahallesi Cumhuriyet Meydanı ndaki şubesinin açılışı, ilçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hasan İrtem ve İl Tarım Müdürü Haydar Soykan tarafından yapıldı.

Kaymakam Türkel, açılışta yaptığı konuşmada, Hayrabolu peynir tatlısının tüm Türkiye de bilindiğini söyledi. Hayrabolu ya gelindiğinde peynir tatlısı yemeden dönmenin mümkün olmayacağını ifade eden ilçe Kaymakamı Türkel, "Tatlımızın ünü televizyon programlarında da anlatılmıştır. Ancak tatlıyı yapan ailemizin bu ürünün satışını yapacakları böyle nezih ve güzel bir şube açmaları ilçemize ayrı bir prestij kazandıracaktır" dedi.

İşletme sahiplerinden Saim Kaya da 1972 li yıllarda babalarının aile işletmesi olarak başlattığı Hayrabolu Peynir tatlısı üretimine artık son sistem makinelerle devam ettiklerini söyledi.

Trakya nın bütün il ve ilçelerine tatlıyı pazarladıklarını anlatan İşletme sahiplerinden Saim Kaya, şöyle konuştu: "Ayrıca yurt içerisinden gelen talepleri de karşılıyoruz. Birçok müşterimizden Hayrabolu ya geldiklerinde Hayrabolu Peynir tatlısı talebi alıyorduk. Açtığımız ilk şubemizde bu talepleri karşılayacağız. Tezgâhımızda Hayrabolu Peynir tatlımızın yanı sıra tulumba, kadayıf, bademli kurabiye ve mevsimine göre kabak tatlısı da satacağız. Şubemizin ikinci katında vatandaşlarımız günün her saatinde tatlı yiyebilecekleri gibi tatlılarını yerken sohbet etme imkânı da bulabilecekler."

İşletme sahiplerinden Saim Kaya, iş yerinde Hayrabolu Peynir tatlısının porsiyon ya da kilogram satışlarının yanı sıra kurum ve kuruluşlar ile müşterilere diledikleri miktarda tatlı satışı yapılabileceğini kaydetti.