info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akbulut tan müjde "Tekirdağ Büyükşehir oldu"

Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin AKBULUT, Tekirdağ ın büyükşehir olmasıyla ilgili olarak, "Tekirdağ ın önü açılacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecek, Tekirdağ Trakya nın ve Marmara’nın parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

  Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin AKBULUT,

Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla ilgili olarak, "Tekirdağ’ın önü açılacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecek, Tekirdağ Trakya’nın ve Marmara’nın parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

12 Kasım 2012 tarihinde, TBMM tarafından kabul edilen Büyükşehir Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasanın onaylanmasıyla birlikte Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 il büyükşehir statüsüne kavuştu. Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin AKBULUT bu konu ile ilgili olarak bir mesaj yayımlayarak Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte birçok kazanım elde edeceğini ifade eden Sayın AKBULUT, mesajında şunlara değindi: “6360 Sayılı Büyükşehir Yasası, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Öncelikle başta Tekirdağ’ımız  olmak üzere 13  ilimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum.

Bilindiği gibi; Tekirdağ’ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla bütçeden aldığı pay artacak; gerek yetki, gerekse sosyal ve ekonomik anlamda daha global düşünme, daha  büyük proje ve hizmetler üretme imkanına kavuşacak, hepsinden önemlisi  Tekirdağ, bir bütün olarak yönetileceğinden daha modern ve planlı bir  şekilde gelişmesi sağlanmış olacaktır. Bu itibarla büyükşehir statüsünü, Tekirdağ’ın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı büyümesi, ekonomik olarak daha fazla güçlenmesi adına bir milat, bir dönüm noktası olarak görüyorum. Büyükşehir statüsünün getirmiş olduğu bütünlük çerçevesinde,  başta imar olmak üzere birçok alanda Tekirdağ’ın önü açılacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir. Bu vesileyle, Tekirdağ’ın büyükşehir  statüsüne kavuşmasından dolayı, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, hükümet yetkililerine ve tüm emeği geçenlere, Tekirdağ’lı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir statüsünün, tekrar Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”