info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Texas Tech Üniversitesi ile ön protokol imzalandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Teksas A&M Üniversitesi işbirliği ön protokolü imzalandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özden Çobanoğlu 24 Ekim ?2 Kasım 2009 tarihleri arasında Texas Tech ve Texas A & M Üniversiteleri ne bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Üniversitelerin Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Bilimleri ve Doğal Kaynaklar Fakültesi ile uluslararası programlar ofisine düzenlenen ziyaretlerde, üniversiteler arasında istişarelerde bulunulmuş ve proje imkânları değerlendirilmiştir.

Üniversiteler arası yapılan görüşmelerin sonucunda Teksas Tech Üniversitesi Ziraat Bilimleri ve Doğal Kaynaklar Fakültesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında ön protokol imzalanmıştır.

Teksas A&M Üniversitesi ile de işbirliği fırsatları değerlendirilmiş, görüş alışverişinde bulunulmuştur. Namık Kemal Üniversitesi ile Teksas Tech Üniversitesi arasında akademik eğitim, araştırma ve çeşitli alanlarda değişim ve işbirliği girişimlerini amaçlayan belge, bilgi ve kültürün küresel boyutlarının yakalanması çerçevesinde akademisyen ve öğrencilere farklı kültürel anlayışları yerinde görme fırsatı yaratması açısından da önem taşımaktadır.

Gezi sırasında üniversiteler arası akademik işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesinin yanında, enerji alanında konunun uzmanlarıyla bir araya gelinmiş ve geleceğe yönelik ortak proje fırsatları değerlendirildi.