info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağ belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri imzalandı

Kumbağ Belediyesinde çalışan (19) işçiler adına yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 17.12.2009 Perşembe günü tarafların anlaşması ile imza altına alınmıştır.

DİSK / Genel ? İş Sendikası Trakya Şubesinin örgütlü olduğu Tekirdağ ili Kumbağ Belediyesinde çalışan (19) işçiler adına yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 17.12.2009 Perşembe günü tarafların anlaşması ile imza altına alınmıştır.

Toplu İş sözleşmesinin yürürlülük süresi (15.01.2010 ? 31.12.2011) İki Yıllıktır

Sendika olarak Bizim amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerini çalışma hayatını bozmadan, insanca yaşayabileceği koşulları yaratmak, kazanılan haklarımızı günün gelişen koşulları karşısında iyileştirmek ve Toplu İş Sözleşmesini masa başında imzalamaktır.

Sayın Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin UZUNLAR ve değerli Meclis üyelerinin de bu anlayış içinde olmaları müzakerelerin her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde ve kısa sürede sonuçlanmasını sağlamıştır.

Bu nedenle Toplu İş Sözleşmesinin Başta çalışanlarımız olmak üzere Kumbağ Belediyesine ve Kumbağ halkına hayırlı olmasını diliyoruz.

Yapılan anlaşmaya göre;

MAAŞA DAİR KAZANÇALAR

Taban ücret (bir günlük yevmiye) 55.00,TL

Aile yardımı (her ay için) 100,00TL

Çocuk yardı (her ay için) 20.00TL

Birleş. Sos. Yard. (Her ay için) 50.00,TL

Sorumluluk ve Yüksek Öğrenim Zammı (her ay için) 75.00,TL

İkinci yıl için Mevcut Ücretlere % 10 oranında zam uygulanacaktır.

Buna göre Birinci yıl için işçinin eline geçecek net maaş 1.350.00,TL - 1.400.00,TL olacaktır. (Sözleşmenin birinci yıl artış oranı %38)

İkinci yıl için bu ücretlere %10 oranında zam Uygulanacaktır.

Ayrıca; Toplu İş Sözleşmesi ile kazanılan bazı haklar;

AĞIR HİZMET ve YIPRANMA PRİMİ

A)-Ağır hizmet pirimi; Kadrolarına bakılmaksızın, fiilen İş makinelerini kullanan operatörleri, Şoförlük yapan işçileri kapsar.

Ağır hizmet pirimi her ay için; 75.00TL ödeme yapılır.

B) YÜKSEK OKUL MEZUNLARINA

Yüksekokul mezunlarına (2 Yıllık dağil olmak üzere) her ay için 75,00.TL

AİLE-ÇOCUK ve ÖĞRENİM YARDIMI

1-) İşçilere: Aile yardımı olarak aylık 100.00TL ödenir.(bu maddenin uygulanması açısından eşlerin her ikisinin de çalışıp çalışmadığına bakılmaz.)

2. Her işçiye çocuk yardımı olarak aylık bir çocuk için 20.00TL, iki çocuk için 40.00TL ödenir "18 yaşını veya orta öğrenim yapıyorsa 20 yaşını, yüksek öğrenim yapıyorsa 25 yaşını doldurmamış veya 18 yaşını doldurmuş olup da çalışamayacak durumda malul erkek çocukları ile yaşları ne olursa olsun evli bulunmayan ve sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olarak çalışmayan veya bunlardan aylık yahut gelir almayan kız çocukları" yararlanır.

3. İşçilere ayrıca her yıl 15 EYLÜL Tarihinde,

a) İlköğretimde okuyan her çocuk için (ana sınıfı dağil) 150.00TL.,

b) Lise ve Dengi okullarda okuyan her çocuk için 175.00TL.,

c) Yüksek öğrenim gören her çocuk için 200,00TL,

d) Eşlerin her ikisinin de belediyede çalışıyor olması halinde bu yardımlar yalnızca birine yapılır.

e) Boşanmış işçilerin bu yardımlardan yararlanmaları velayetin kendilerinde olması veya nafaka yükümlüğü altında olmalarına bağlıdır.

I) KIDEM TAZMİNATI; İşverence işçiye, İş Yasasında belirtilen hallerde her kıdem yılı için 60 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. (tam yıldan artan veya bir yıldan eksik süreler için kıstelyevm usulü uygulanır).

İŞ SÜRESİ (ÇALIŞMA SAATLERİ) Haftalık iş süresi 40 saattir. Bu süre, günde 8 saati geçmemek üzere, haftanın çalışılan günlerine eşit şekilde bölünerek uygulanır.

Günlük çalışma süresinin ortalama bir zamanında işçilere 1 saatlik yemek molası, yemekten önceki ve sonraki çalışma sürelerinin ortalama bir zamanında ise 20 dakikalık çay molası verilir. Yemek molası iş süresinden sayılmaz; çay molaları ise iş süresine dahildir.

AĞIR HİZMET ve YIPRANMA PRİMİ

A)-Ağır hizmet pirimi; Kadrolarına bakılmaksızın, fiilen İş makinelerini kullanan operatörleri, Şoförlük yapan işçileri kapsar.

Ağır hizmet pirimi her ay için; 75.00TL ödeme yapılır.

B) YÜKSEK OKUL MEZUNLARINA

Yüksekokul mezunlarına (2 Yıllık dağil olmak üzere) her ay için 75,00.TL

İKRAMİYE

İşçilere 2010 Yılı İçin 13?er günlük dilimler halinde 4 adet ayrıca 30 günlük ücretleri tutarında 1 adet ikramiye verilir.

İşçilere 2011 Yılı İÇİN 13?er günlük dilimler halinde 4 adet ayrıca 30 günlük ücretleri tutarında 2 adet ikramiye verilir.

YAKACAK YARDIMI; İşveren İşçilere, her yıl AĞUSTOS ayında 3 (üç) ton iyi kalite linyit kömürü verilir.

YILLIK İZİN YARDIMI; Yıllık ücretli izine ayrılacak işçilere, en geç izine ayrılacakları tarihten (izin iki bölüm halinde kullanılacaksa ilk bölümden) önceki son iş günü ödenmek üzere 10 (on) yevmiye tutarında izin yardımı yapılır.