info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a Velimeşe Belediye sürprizi

Tekirdağ Süper Amatör Küme de haftanın en önemli maçında Velimeşe Belediyespor deplasmanda Tekirdağspor u 2-1 mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi.

Tekirdağspor, kazanmak için herşeyi yaptığı ilk yarıda 2 topunun direkten döndüğü maçta 15 maç sonra yine evinde kaybederek sezonun ikinci mağlubiyetini alırken şampiyonluk bir yana ilk ikiyi bile tehlikeye attı.Konuk ekip akıllı oyununu iki golle süslerken Tekirdağ süper amatörde tüm hesapları alt üst ederek lige büyük bir heyecan getirdi.Ligde 15 maçta 36 puanla Çorlu Gençlerbirliği lider,34 puanla Velimeşe Belediye ikinci bir maçı eksik Tekirdağspor ise 32 puanda bulunuyor.

Stat: Tekirdağ Namık Kemal

Hakemler:Altan Erden 4 Sedef Aktan 2 Mustafa Sağdıç 3

Gözlemci:Hasan Bakırcı

TEKİRDAĞSPOR: Ali 1 Başar 3 Caner 1(29.dk Ayvaz 1) Taygun 1(79.dk Fatih 1) Barış 1 Cem 3 Berkant 2 (57.dk Mehmet 2) Seçkin 2 Burak 1 Bülent 1 Emir 1

Teknik Direktör: Cengiz Diril

VELİMEŞE BELEDİYESPOR: Tolga Saran 3 Tolga Tufan 2 Eser 3 Eray Albayrak 3 Serdar Tunçer 2 Fatih 3 Elvan 1(dk 14 Seçkin 2) Eray Cem 3 (dk 76 Ferdi 1) Ahmet 2 Tugay 2(dk 67 Tansu 1) Selçuk 4

Teknik Direktör: Fatih Diker

Sarı Kart:Barış,Ayvaz,Mehmet,Burak/Fatih,Eser

Goller:75 Bülent/25 Tugay,35 Selçuk

Maçın Adamı:Selçuk (Velimeşe Belediye)

Tekirdağ süper amatör kümede şampiyonluk yolunda en önemli maçlardan birisi Pazar günü Tekirdağ Namık Kemal stadında oynandı.İkinci sıradaki Tekirdağ Sporla, Üçüncü sıradaki Velimeşe Belediye spor arasında oynanan zorlu 90. dakikada gülen taraf Velimeşe Belediye spor oldu.

Tekirdağ süper amatör kümede kendi evindeki maçlarda büyük bir başarı grafiği yakalayan, rakiplerinin korkulu rüyası olan Tekirdağ spor 15 maç sonra Velimeşe Belediye spora 2 -1yenilmekten kurtulamadı. Velimeşe Belediye spor bu galibiyetle şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet elde ederek, adeta tarih yazdı.

Taraftarların büyük ilgi gösterdiği maçta, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Belediye meclis üyeleri tam kadro hazır bulunarak takımlarına destek verdiler. Velimeşe Belediye sporun taraftarlar gurubu Tamtamlarda 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarını desteklediler.Federasyonun yeterli güvenlik önlemleri almadığı gözlenen bu önemli maçta, polis sayısının yetersizliği dolayısıyla, maça sonradan gelen Velimeşe taraftarlarına yapılabilecek bir saldırı son anda önlendi.

Taraftardan başkana küfür

Yağan sağanak yağış sonucu Velimeşe Belediyespor taraftarları yoğun yağmur altında kalırken. Başkan Rasim Yüksel in İl Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek le Telefonla görüşmesinden sonra, gelen takviye kuvvetlerin yardımıyla, Velimeşe taraftarları kapalı tribüne alındı.Maçın ilk yarısının sonunda Tekirdağ spor taraftarı olan ve Tekirdağ da esnaflık yaptığı belirtilen Hasan Hüseyin Beşko isimli taraftarın, Belediye Başkanı Rasim Yüksel e küfür etmesi sinirlerin gerilmesine neden oldu. Polisler tarafından derhal tribünden alınan Hasan Hüseyin Beşko Çarşı polis karakoluna götürüldü. Burada ifadesi alınan Beşko, Başkan Rasim Yükselden defalarca özür diledi. Bir anlık stresle küfür ettiğini belirten Beşko çok pişman olduğunu ve Başkan Rasim Yüksel den kendisini affetmesini rica etti. Bunun üzerine Başkan Rasim Yüksel davacı olmadı. Federasyon yetkililerinin duyarsızlığı konusunda her iki takım taraftarları da isyan etti.

Maça Tekirdağspor hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip yakaladığı mutlak pozisyonları gole çeviremedi. İlk yarının ortalarına doğru konuk Velimeşe Belediye spor organize bir şekilde rakip kaleye ataklarını sıklaştırdı. 25. dakikasında ceza sahasına yapılan ortayı çok iyi takip eden Tugay takımını 1 ? 0 öne geçiren kolu kaydetti.Golden sonra moralleri iyice bozulan Tekirdağ spor futbolcuları sık sık hata yapmaya başladılar. Maçın 35. dakikasında soldan yapılan ortada, Tekirdağ defansının topu bir türlü uzaklaştıramaması sonucu, ceza sahası içine yapılan ortada topa kafa ile mükemmel vuran Selçuk takımını 2 ? 0 öne geçiren golü kaydetti.

Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca ilk yarı konuk ekip Velimeşe Belediye sporun 2 - 0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya gene hızlı başlayan ekip Tekirdağ spor oldu. Önde olmanın avantajını iyi değerlendirmek isteyen konuk ekip kendi yarı alanına çekilmesinden sonra ataklarını daha da sıklaştıran Tekirdağ spor 75. dakikada Bülent Daştan ın yakın mesafeden kafa vuruşuyla farkı bire indirdi.Kalan dakikalarda Tekirdağspor gene mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Kendi defansı arkasında verdiği büyük boşluklardan da Velimeşe Belediye spor forvetleri yararlanamayınca Maç 2 ? 1 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Namık Kemal Stadının Zemini Resmen İflas Etmiş Bu arada maç boyu aralıklarla yağan yağan yağmurunda etkisi ile saha zemini inanılmaz kötüydü.Saha sorunu için Tekirdağ da acil çözümlere ihtiyaç olduğu bugün birkez daha gözler önüne serildi.

Altan Erden Kusursuzdu

Bu arada maçın orta hakemi Altan Erden mükemmele yakın bir yönetim göstererek zor maçı kolaya çevirerek formda olduğu zaman il hakem kurulunu rahatlatacağını bir kere daha gösterdi. Maçtan sonra Belediye Başkanı Rasim Yüksel Emniyet güçlerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Rasim Yüksel :Velimeşe her alanda örnek olmaya devam edecek

Maçtan sonra görüşlerini aldığımız Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel; " Herkes Velimeşe yi her alanda izlesin ve görsün demiştik. Bu gün burada bir tarih yazdık. Yönetimimiz, taraftarımız, futbolcularımız, teknik heyetimiz ve halkımız başarıya inandık.Hep birlikte el birliği ile çalışıyoruz. Hizmet alanında, sosyal belediyecilik alanında, beldemize hep ilkleri yaşattık, sportif alanda da yine ilkleri birlikte yaşayacağız. Bu takım hedefine adım adım ilerliyor. Sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız. Bizlere bu güne kadar destek olan her kese teşekkür ediyorum. Herkes Velimeşe yi her alanda izlemeye devam etsin" dedi.

Maçtan sonra CHP merkez ilçe kongresinin yapıldığı salona geçen Başkan Rasim Yüksel ve belediye meclis üyelerini Başta Tekirdağ Miletvekilleri Faik Öztrak, Enis Tütüncü olamak üzere, Başkan Rasim Yüksel i galibiyetten dolayı, Tekirdağ Belediye Başkanı Dr. Adem Dalgıç CHP Çorlu İlçe Başkanı Av. Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Dt.Ünal Baysan, kongreye gelen belediye başkanları tebrik ettiler.

Kaynak: yerelfutbol.com