info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Yeşil Yıldızlı" Otel Tekirdağ a Orman Kuruyor

İstanbul un İlk, Türkiye nin İkinci Yeşil Yıldız ını Alan Bw The President Hotel; Tekirdağ a Bw The President Ormanı Kuruyor.

İstanbul un ilk Yeşil Yıldızlı oteli BW The President Hotel, Otel Misafirleri Adına Fidan Projesi ni hayata geçirmek için geçtiğimiz ay, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA ile işbirliği protokolü imzaladı. Proje kapsamında, Tekirdağ a, 2 bin adet fidanın dikilmesi çalışmalarına başlandı.

Çevreci otel, orman kuruyor

Otelin, çevreye duyarlı bir tesis olması için son birkaç yıldır 5 milyon doların üzerinde altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, "Yatırımın ardından, hem İstanbul un ilk YEŞİL YILDIZ alan oteli olduk, hem de enerji maliyetimizi %40 azalttık. BW The President Hotel ailesi olarak, İstanbul un ilk, ülkemizin ikinci Yeşil Yıldız alan oteli olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Çevreci bir otel olarak, konaklayan misafirlerimiz adına başlattığımız fidan projesi ile de BW The President Ormanı nı kuruyoruz" dedi. Çevreyi korumaya yönelik altyapı yatırımlarının bu yıl da devam edeceğini kaydeden Recep Arifoğlu, güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapılacağını açıkladı.

Hem ağaçların kesilmesini önlüyor, hem fidan dikiyor

2009 yılında her ay yapılan çevre eğitimleri sonucunda, atıkların geri kazanılması ve geri dönüşüm projeleriyle, 130 ağacın kesilmesinin önlendiğini belirten BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, "Bir yandan, geri dönüşüm projeleriyle ağaçların kesilmesini önlerken, diğer yandan fidan dikerek, ülkemizin ağaçlandırılması ve erozyonla mücadelesine katkıda bulunuyoruz. İstanbul un ilk Yeşil Yıldız lı oteli olarak, Sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre politikamızın çerçevesinde, önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Ersin Durgun, geçtiğimiz yıl, 1.100 kilogram atık yağın geri kazanılmasını sağlayarak doğadaki 1 milyar metreküp içme suyunun kirlenmesinin önüne geçildiğini ve otel bünyesinde 160 kg. atık pillerin geri kazanılmasıyla da yaklaşık 35.500 metrekare toprağın kirlenmesinin önlendiğini sözlerine ekledi.