info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne Ve Keşan TSO Ortak Projede

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetici ve Yetkilileri, dün Edirne’de bazı kurum ve kuruluşları ziyaret ederek yılsonuna kadar sürecek faaliyetler ile ilgili planlama toplantıları düzenledi.

Gün boyu süren ziyaretlerde, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimi, Edirne İş-Kur Merkez Müdürlüğü, Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosluğu, KOSGEB İl Merkez Müdürlüğü ve Uzunköprü Ticaret Borsası ziyaret edildi.
 
Saat 10.00’da başlayan ziyaretlere Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Akif Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf ve KOSGEB Temsilcisi Seda Havale katıldı.
 
ORTAK PROJELERLE BÖLGEYE HİZMET VERİLECEK
 
Edirne ziyaret programına Edirne TSO ile başlayan oda yöneticileri burada yeni dönem Meclis Başkanı Mehmet Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.
 
Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ziyarette yaptığı konuşmada, Edirne’nin ilçeleri ile büyüceğini dile getirerek şunları söyledi;
 
“Hedeflerimiz belli, yapılacak işler belli, birlikte hareket edelim ve birlikteliğimizi güçlendirelim. Edirne’ye gelen insanları konaklatmalı ve onlara alternatifler sunmalıyız. Saros'u daha iyi kullanmalıyız. Dünyada birçok yeri geziyor ve görüyoruz, örnek projeler hazırlayıp işbirliği içerisinde bunları uygulamalıyız.”
 
Mustafa Helvacıoğlu’da yaptığı konuşmada birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak; “Bizler bir arada olmanın gereğine ve önemine inanıyoruz. Birlikteliklerimiz ne kadar güçlü olursa bölgemize sağlayacağımız fayda ve vereceğimiz hizmetler o kadar fazla olur. Hep beraber kol kola bölgeye hizmet için varız” dedi.
 
Konuşmaların ardından, yılsonuna kadar gerçekleştirilecek ortak faaliyet planlarının konuşulduğu toplantıda, İş gezisi ve düzenlenecek Fuar ziyaretlerinde ortak hareket edilmesi, Edirne ve Keşan TSO işbirliğinde Bulgarca kurs açılması, aile şirketlerini geleceğe hazırlama konusunda çalışmaların başlatılması gibi konular öne çıktı.
 
Edirne TSO’da gerçekleştirilen mini toplantının ardından saat 12.00’da İş-Kur Edirne İl Müdürü Şengül Çildam ile bir araya gelen oda yöneticileri, burada İş-Kur ve Keşan TSO’nun bölgede gerçekleştireceği istihdam garantili kurslar ve eğitim projeleri ile ilgili görüşmelerde bulundu.
 
Mustafa Helvacıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, İş-Kur ile yapılan istihdam garantili kurs ve eğitimlerin devam edeceğini belirterek, en az iki çalışanı olan işletmelerin daha fazla eleman istihdam etmek için faydalanabileceği ve istenilen elemanın sağlık sigortası ve günlük ücretinin iş-Kur tarafından ödeneceği “İşbaşı Eğitim Programı” projesinin de önümüzdeki günlerde bölgede uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.
 
Şengül Çildam’da konuşmasında, Keşan TSO ve İş-Kur’un işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, bölgedeki firmalardan “İşbaşı Eğitim Programı” ile ilgili ön taleplerin önümüzdeki günlerde Keşan TSO ve İş-Kur yetkililerince toplanmaya başlayacağını belirtti.
 
KONSOLOSLUK ZİYARETİNDE VİZE KOLAYLIĞI KONUŞULDU
 
Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigu ile bir araya gelen oda yöneticileri, vize süreleri ile ilgili görüşlerini paylaştılar.
Keşan TSO Yönetici ve yetkilileri tarafından Edirne faaliyet planı görüşmeleri kapsamında ziyaret edilen Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosluğu’nda, Keşan TSO Heyeti Başkonsolos Katerina Varvarigu tarafından karşılandı.
 
Karşılıklı tanışma ile başlayan toplantıda konuşan Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yunanistan Ticaret ve Esnaf Odaları ile işbirliklerine önem veren Keşan TSO’nun bunu önümüzdeki dönemde de arttırarak devam ettireceklerini ifade ederek şunları söyledi;
“Öncelikle bölgemiz iş dünyasına vize konusunda göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz. Vize sürelerinin daha da uzatılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Sizleri bölgemize davet ediyoruz. Sizleri iş camiamız ile tanıştırmaktan memnuniyet duyarız.”
 
Mustafa Helvacıoğlu’da yaptığı konuşmada; “Dünya’da yaşanan ekonomik bunalım nedeniyle iki ülkenin daha sıkı sarılmalı. Birbirinden daha fazla fayda sağlamak konusunda bizlere ve siz konsolosluklarımıza önemli görevler düşmektedir. Ticari birlikteliklerin geliştirilmesi ve arttırılması ile ilgili her türlü desteğinizi esirgemeyeceğinizden eminiz” şeklinde konuştu.
 
Başkonsolos Varvarigu’da yaptığı konuşmada, oda heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten son derece memnun kaldığını dile getirerek şunları söyledi;
 
“Öncelikle vize konusundaki önerilerinizi destekliyoruz ve bu önerilerinizi değerlendireceğiz. İki tarafın iş camiası açısından ikili görüşmelerin önemli olduğunu biliyoruz ve bunların devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ortak ilgilere bağlı kalınarak projeler üretilmeli. Bu konularda her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz. Bölgenizde daha önce Yunanca kurs açtınız ve Ekim ayı itibari ile bu kursu tekrar açılacağını biliyorum, bundan memnuniyet duyduk. Yunanistan tarafından da aynı çalışmaları bekliyoruz.”
KOSGEB Edirne Merkez İl Müdürü Bedri Döngel ile bölgede uygulanacak Tematik Proje, İşbirliği Güç Birliği Projesi ve yılsonuna kadar yapılacak iş gezileri ile ilgili planlamalar yapıldı.
 
Keşan TSO Heyeti Konsolosluktaki görüşmelerin ardından KOSGEB Edirne Merkez İl Müdürlüğü’ne gelerek burada Bölge Müdürü Bedri Döngel ve KOSGEB Uzmanı Gülden Uslu ile temaslarını sürdürdü.
 
Oda yetkilileri burada KOSGEB’den beklentilerin yüksek olduğuna dikkat çekerek işbirliği içerisinde yürütülecek faaliyetler konusunda görüşmelerde bulundular.
 
Helvacıoğlu burada yaptığı konuşmada, kurumsal olmada öncü rol oynayan KOSGEB’in firmaların en büyük dayanağı haline geldiğini belirterek, özellikle marka tescili konusunda bölgedeki KOBİ’lerde bilincin arttırılması konusunda KOSGEB ile ortak çalışmalar planladıklarını dile getirdi.
 
Bedri Döngel’de yaptığı konuşmada, işletmelerin özellikle marka tescili konusuna önem vermeleri gerektiğini dile getirerek, marka tescilini yaptırmayan işletmelere reklam ve tanıtım desteği veremediklerinin altını çizdi. Keşan TSO’nun, üye işletmeleri markalaşma konusunda oldukça etkin bir biçimde bilgilendirdiğini de dile getiren Bedri Döngel bu bilgilendirme çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.
Toplantı, bölgede uygulanacak Tematik Proje, İş Birliği Güç Birliği Projesi ve yıl içerisinde gerçekleştirilecek yurtiçi ve yurtdışı iş gezileri programlarının görüşülmesi ile devam etti.
 
Uzunköprü'de bir araya gelen Uzunköprü ve Gönen Ticaret Borsası ile Keşan TSO yöneticileri "Birlik ve Beraberlik" mesajı verdiler.
Keşan TSO Heyetinin Edirne ziyaretleri kapsamında son durağı Uzunköprü Ticaret Borsası oldu.
 
Uzunköprü TB ve Gönen TB Başkan ve Meclis Üyelerinin hazır bulundukları ziyarette, görevlerine yeni seçilen meclis üyeleri karşılıklı olarak başarı dileklerinde bulundular.
 
Burada yapılan görüşmelerde, Ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TOBB üyesi oda ve borsaların bir arada hareket ederek bölgelerinin sorunlarının çözümü ve yeni fikirler geliştirilmesi konusunda daha etkin ve başarılı olacakları için bu tip ziyaretler ile karşılıklı ilişkilerin kuvvetlenmesi ve fikir alışverişinde bulunmanın önemine vurgu yapıldı.
 
Bölgelerin ticari hayatı ve tarım konularında ki potansiyellerinin harekete geçirilmesi için yapılabileceklerle ilgili oluşturulan sinerji ile gelecekte yeni projelerin geliştirilmesi ve mevcut projelerin takip edilmesi konusunda birlik beraberlik içerisinde çalışılmasının gerekliliği mesajı verildi.
 
Oda yöneticileri gerçekleştirilen görüşmeler ve temasların ardından yaptıkları açıklamada, civar il ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlar ile işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda temasların devam edeceğini belirttiler.