info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Amfi’den Haluk Levent Rüzgarı Esti

Çerkezköy’de konser veren ünlü sanatçı Haluk Levent seslendirdiği parçalarla izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

İLGİ YOĞUN OLDU
 
Amfi Tiyatro'da önceki akşam saat 20.00’da gerçekleşen Cumhuriyet ve Gençlik Konserine Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları Metin Dönmez, Subaykan Pandar, Ensar Sivri, Zeki Gürcün, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Onur Karahanlar, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler,  Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, Ulus Der Çerkezköy Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
 
“BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMIŞTIR”
 
Konser öncesi konuşan Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Beste Özlem Erdil, “90.yıl dönümünü kutlamakta olduğumuz Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürcü düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazınmıştır” diye konuştu.
 
“BİZE DÜŞEN CUMHURİYETİ KORUMAKTIR”
 
Erdil “Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki, uluslar arası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve yine ülkemiz Atatürk’ün koymuş olduğu ilkelerle de dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır” dedi.
 
“CUMHURİYET AYDINLIK DEMEKTİR”
 
Konuşmanın ardından Atatürk Portresi açık artırılmaya çıkarıldı. Asya Bilgisayar sahibi Bülent Ceylan bin 100 TL’ye portreyi satın aldı. Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın da “Cumhuriyet sadece kelime anlamında olduğu gibi halkın kendi kendisini yönetim biçimi olarak basite alınacak bir kavram değildir. Cumhuriyet, aydınlık demektir. Cumhuriyet ümmet olarak korku içinde yaşayan insanların özgür bireyler olarak ulus olmasıdır” diye konuştu.
 
“ÇAĞDAŞ TOPLUM İNŞASI BAŞLAMIŞTIR”
 
Cumhuriyet’in tam bağımsızlık olduğunu ifade eden Darçın “Bağımsızlık hem devletin, hem toplumun hem de kişinin bağımsızlığını içerir. Bu bağımsızlıkların hepsini halkın egemenliğini öngören kavram ise Cumhuriyettir. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden 13 Ağustos 1923’de Atatürk’ün söylediği sözler anlamlıdır. “Yeni Türkiye Cumhuriyeti bir Halk devletidir, halkın devletidir. Geçmişteki yönetim ise bir kişi devleti, kişilerin devleti biçimidir” sözü Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başlayan, rejimin ilkelerini belirleyen devrimlerin gerçekleştirilmesi evresidir. Bu evre sonunda, hukuk, eğitim, idari yapı, kılık kıyafet ve nihayet toplumun sosyal hayatını etkileyen birçok konudaki devrimlerle çağdaş toplumun inşası başlamıştır” dedi.
 
“KADERİNE RAZI OLMA ŞANSI YOK”
 
Demokrasinin araç ve yöntemlerini eğip bükerek, kendine göre kullanarak, parlamentoyu, yargıyı etkisizleştirip edilgen ve sessiz bir toplum yaratma çabasının sürdürüldüğünü ileri süren Darçın “Bugün bu karanlık tabloya bakıp kimsenin karamsar davranıp, kaderine razı olma şansı yoktur. Devraldığımız Cumhuriyet ve Çağdaş demokrasiyi gelecek kuşaklara daha da geliştirerek teslim etmek bizlerin en büyük görevidir. Bugün de bizler bu güce ve düşünceye sahibiz. Zaman bu zamandır. Her alanda çağdaş düşünceye sahip çıkmalı, en az namussuzlar kadar cesur olmalıyız. Bütün Halkımızın Cumhuriyet Bayramını ve Çerkezköy’ün kurtuluşunu en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 
“HERKESE HİTAP EDİYORUZ”
 
Ulusal Gençlik Derneği’nin herkese hitap eden bir dernek olduğunu ifade eden Darçın “Bazı yerlerde Ulusal Gençlik Derneği’nin İşçi Partisi’ne yakın bir parti olduğu konuşuluyor. Dernek olarak alevisinden sünnisine, Çerkezinden, yörüğüne kadar herkese hitap ediyoruz” dedi.
 
UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
 
Konuşmaların ardından 1995 yılında “Bir Gece Vakti” albümü ile bir milyona yakın kaset satışı yaparak müzik piyasasına merhaba diyen Haluk Levent sahneye çıktı. İlk olarak “Kaçış “ şarkısını seslendiren, sahne performansı ile hayranlarına ve Çerkezköylülere eğlenceli anlar yaşatan Haluk Levent’in “Elfida”, “Dağlar”, “Leylim Ley”  “Sevmek Böyledir İşte”  şarkılarına hayranları da hep bir ağızdan eşlik etti. Çerkezköy’lü hayranları için “Haydar Haydar”, “Çemberimde Gül Oya” ve “Çanakkale Türküsünü”nü de seslendiren Levent, yüzlerce kişiye unutamayacağı bir gece yaşattı. Konserin ardından Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, Haluk Levent’e çiçek takdim etti.