info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TMS Kursları Başladı

Türk Metal Sendikası, üyeleri çocuklarına yönelik Matematik, İngilizce ve Türkçe kursu veriyor.

8 HAZİRAN’DA SONA ERECEK
 
Çerkezköy’de verilen kurs önceki gün başladı. Kursa 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıfta eğitim gören toplam 350 öğrenci katılıyor. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nde oluşturulan 14 sınıfta, Matematik, İngilizce ve Türkçe dersler veriliyor. Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavına Hazırlık Kursunda 8 öğretmen görev alıyor. Hafta sonları verilecek olan kurs 8 Haziran’da sona erecek.
 
SAYI 350’YE ÇIKARILDI
 
Kursun açılışında konuşan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  Halk Eğitimi Merkezi ve sendikanın ortaklaşa düzenlediği kurs programının açılışını yapmaktan onur duyduğunu ifade ederek “Geçen yıl 110 üye çocuğumuzun kurs almasını sağlamıştık. Bu yıl yapmış olduğumuz düzenlemelerle kursiyer sayımızı 350 ye çıkardık. Gelecek yıl bu kurslarımızı okullarda vermeyi amaçlıyoruz. Çalışmalarımızda, üyelerimizin çocuklarına nasıl daha çok faydalı olabiliriz diye bir arayış içindeyiz. Kurlarımızın öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
 
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da açılışta yaptığı konuşmada Türk Metal Sendikası ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından organize edilerek açılan kurs dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu kurslara beş yıl önce başlandığını duydum. Üstelik ilk etapta tek branşta kurs açılıyordu. Bu gün üç ayrı branşta kurs açılması beni ziyadesiyle memnun etti. Kursiyer sayısı 150’den 350’ye çıkarılmış. Bu güzel çalışmada özveri gösteren TMS, HEM ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
HALKLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ
Kubilay, Çerkezköy’de oturan vatandaşlara beceri kazandırmak, daha kolay iş bulmalarını sağlamak adına, Halk Eğitimi Merkezi tarafından kurslar düzenlenmesine daha fazla önem vereceklerini belirterek “Halk Eğitimi Merkezi halkımızla devletimiz arasındaki bir köprüdür. Bu gün açılışını yaptığımız kurs bunun bir örneğidir. Bu köprünün güçlendirilerek hem kurs hem de kursiyer sayısının artırılması yönünde çalışmalar içerisinde olacağız. Üretim ve istihdam bizim için önemlidir” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Metin Kubilay, sınıfları gezdi.