info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaybettiği Kimlik Yüzünden Tutuklandı

Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi İlçesi nde 2 yıl önce kimliğini kaybeden inşaat işçisi Satılmış Kara, adına kurulan şirketin ödenmeyen çeklerinden dolayı önceki gün tutuklanarak hapse atıldı.

Adına kurulan şirketin 4 ayrı çekinden 48 bin lira borcu olan Kara, "çek kanununa muhalefet suçundan" 1 yıl 8 ay hapis yatacak.

Marmara Ereğlisi Sultanköy Beldesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası inşaat işçisi 60 yaşındaki Satılmış Kara, 2 yıl önce kimliğini kaybetti. Kara, kaybettiği kimliği yerine yenisini çıkarttı. İddiaya göre de Satılmış Kara nın kimliğini bulan kişi yada kişiler İstanbul un Küçükçekmece İlçesi nde Sümbül Tekstil isimli bir firma kurdu. Kağıt üzerinde 2008 yılı içerisinde 2 ay faaliyet gösteren ve daha sonra kapatılan şirket, inşaat işçisi Kara adına çıkartılan çek koçanı ile ticaret yaptıkları firmalara çek kesildi. Kesilen çekin karşılıksız çıkması üzerine 6 ayrı başvuru sonrası dava açıldı. Açılan davaların ardından evine gelen mahkeme kağıdı üzerine duruşmaya çıkan ve çek koçanlarının kendisinin yazmadığını söyleyen ancak ispat edemeyen Kara Çek kanununa muhalefet suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası çarptırıldı. Mahkemenin verdiği ceza daha sonra 48 bin lira para cezasına çevrildi. Ancak Kara bu parayı ödeyemeyince hakkında yakalama emri çıkartıldı. Kesilen çeklerden dolayı evine gelen icra kağıtlarına itiraz etmek için gittiği adliyede gözaltına alındı ve tutuklanarak Çorlu Kapalı Cezaevine gönderildi.

"NE FABRİKAMIZ NE DE ÇEKİMİZ VAR"

İnşaat işçisinin eşi Nurten Kaya, kocasının kimliğini kaybetmesi ile hapse atıldığını söyledi. Şirketleri olduğu iddia edilen eşinin bahçelerde çalışarak para kazandığını belirten 55 yaşındaki Nurten Kaya, "Eşim bir fabrikaya güvenlik görevlisi için başvurdu. Fabrika bize işe başlamamız için evraklarımızı tamamlamamızı söyledi. Çorlu adliyesine sabıka kaydı almaya geldik. İşlemler sırasında eşime arandığını söylendi ve polis gelerek eşimin ifadesini aldı ve serbest bıraktı. Eve geldik bir gün sonra bir deri fabrikasından icra kağıdı geldi. Eşim buna bir itiraz dilekçesi yazdırıp adliyeye götürdü. Ancak bir süre eve gelmeyince Marmara Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü nde gözaltına alındığını öğrendik.Bizim bugüne kadar ne bir fabrikamız oldu, nede bir bankadan çek karnemiz. Piyasaya ne kadar çek kesilmiş bilmiyoruz. Başka çeklerin çıkmasında korkuyoruz. Gücümüz olmadığı için avukatta tutamıyoruz. Adalete sığınıyoruz, eşim suçsuz günahsız yere cezaevinde yatıyor. Nasıl dışarı çıkartacağız onuda bilmiyorum." dedi.