info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaymakam Mahmut Halal’a Ziyaret

Tekirdağ’ın Malkara İlçesinde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsmet Başar ile Doç. Dr. Murat Taşan Kaymakam Mahmut Halal’ı ziyaret etti.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarette NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Kaymakam Mahmut Halal’a Fakültedeki çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Dekan Prof. Dr.Ahmet İstanbulluoğlu, Ayrıca Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde Bakanlık ve Sivil Toplum Kuruluşları destekli canlı gen bankası yapacaklarını belirterek bu kapsamda Köseilyas Köyüne bir Zoopark kuracaklarını bu Zoopark içerisinde Türkiye’de bulunan tüm koyun, keçi ve inek çeşitlerinin bulunacağını söyledi.
 
Prof. Dr. İstanbulluoğlu, Zoopark çalışmaları kapsamında 500 dönüm arazinin tahsis edildiğini ifade ederek bu alan içerisine gölet yapıldığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, bahar ayında bu işletmenin tamamlanacağını kaydetti. İşletmeyi bölgede bulunan öğrencilerinde gezebileceğini kaydeden Prof. Dr. İstanbulluoğlu, işletmede tek eksiklerinin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu vurguladı. 
Konu ile ilgili konuşan Kaymakam Mahmut Halal ise Trakya’da hayvancılığın merkezinin Malkara olduğunu kaydederek Malkara’da bulunan hayvancılık ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarını bilgilendirerek ellerinden gelen yardımı yapacaklarını ve projeye destek vereceklerini belirtti. Kaymakam Halal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkürlerini sundu.