info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yağışlarla Birlikte Şarköy’de Barajların Su Seviyesi Yükseliyor

Tekirdağ’a beklenen yağış gelirken, çiftçinin ve vatandaşların yüzü güldü. Özellikle Şarköy ilçesinde kuraklıktan dolayı kuruyan göletin su seviyesi arttı.

Şarköy Belediyesi, havaların kurak gitmesinden dolayı içme suyu sağlayan göletin kuruması üzerine, 17 bin 500 nüfuslu ilçenin susuz kalmaması için tankerlerle su taşıyordu. Beklenen yağmur ve kar yağışından sonra gölete su sağlayan Bulgur Deresi faaliyete geçti. Deredeki su seviyesinin artmasıyla göletin de dolması, Şarköy halkını ve belediye başkanını sevindirdi. Yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıkan Şarköylü vatandaşlar, şimdi de şükür duasına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, "Şarköy ilçemiz kış aylarında 17 bin 500 nüfuslu olup, bu nüfus yazın tatilcilerin gelmesiyle birlikte 200 bini geçmektedir. İçme ve kullanma suyumuzu Şarköy girişinde bulunan göletimizden karşılamaktayız. Göletimiz ilçemize bağlı 22 kilometre uzaklıktaki Bulgur köyümüzden ismini aldığı Bulgur Deresi'nden beslenmektedir. Bizim göletimiz 1980 yılında yapılmış olup 30 yıllık kullanım süresi olan bir barajdır. 1 milyon 250 bin metreküplük bir barajdır. Nihayet beklediğimiz yağmurlar geldi. Mevsimlerin, mevsim normallerinin aksine kurak geçmesinden dolayı bölgemiz yağış alamadı ve Bulgur Deresi göletimizi besleyemedi. Biz de Şarköy Belediyesi olarak Şarköy’de yaşayan vatandaşlarımızın susuz kalmaması için çalışma yaparak su tankerleriyle göletimize günde bin ton su takviyesi yaparak 34 günde 34 bin ton su taşıdık. Bundan sonra Bulgur Deresi'nden akan doğal suyla göletimiz dolacak. Çok sevindik. Bir buçuk günde göletimizin seviyesi 35 santim yükseldi. Bulgur Deremizde yağan yağmur ve kar nedeniyle güçlü su kaynakları var ve olduğu gibi göletimize akıyor. Önümüzdeki günlerde yağmurların ve kar yağışının yoğun olacağı belirtiliyor. Bu yağışlarla 1 milyon 250 bin metreküplük barajımızın dolmasını sağlayıp Şarköylü vatandaşlarımızı ve yazın Şarköy’e gelecek olan yazlıkçı vatandaşlarımızın susuz kalmaması için çalışmalar yapacağız. Amacımız Şarköy halkı ve yaz aylarında gelecek yazlıkçı vatandaşları rahat ettirmek. Yağmurların yağması ve barajımızın su seviyesinin dolması bizleri çok sevindirdi" dedi.
 
“ŞÜKÜR DUASI YAPACAĞIZ”
 
Yağan yağmurla birlikte çiftçilerin ve vatandaşların yüzünün güldüğünü ifade eden Şarköy Müftüsü Ali Yeşiloğlu ise, şükür duası yapacaklarını dile getirdi.
 
Yeşiloğlu, “Şarköy ve ülkemizde görülmüş olan kuraklık nedeniyle müftülük olarak, müftülüğümüz görevlileri ve Şarköy halkı ile birlikte camilerimizde yağmur duası yaptık. Yağmuru yağdıracak, bulutları harekete geçirecek olan, kar yağdıracak olan Rabbimizdir. Biz de bu vesileyle 6 köy ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur duası yaptık. Allah’a hamd olsun yağmur yağdı. Çiftçimizin ve vatandaşlarımızın yüzü güldü” diye konuştu.
 
Bundan sonra şükretmek gerektiğini kaydeden Yeşiloğlu, “Şarköy Müftüsü olarak önümüzdeki günlerde camilerimizde şükür duası yapacağız” dedi.
 
Şarköy’de çiftçilik yapan Ahmet Akıntürk ise, “Son 20 yılın en kurak kış mevsimi oldu. Buğdayların, üzüm bağlarının toprakları çatladı. Beklenen yağmurların yağmasıyla topraklar suya doydu. Önümüzdeki günlerde yağacak yağmur ve karla çiftçimizin daha bereketli mahsul alacak olması bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı. 
 
Şarköy Belediyesi Zabıta Amiri Dinçer Tuzluca da, “Şu anda Bulgur Deresi'nden akan su yağmurların yağmasıyla akan sudur. Biz bu suyu çok bekledik. Şarköy’de yaşayan vatandaşlarımız susuz kalmasın diye Tekirdağ, Çorlu Belediyesi'nden ve Şarköy Belediyemize ait 7 tane tankerlerle vatandaşlara ait artezyen kuyularından günde bin ton su taşıyarak göletimize takviye yaptık. Allah’ın yardımıyla yağan yağmur ve kar ile beklediğimiz su Bulgur Deresi'nden geldi. Bir gün içinde göletimizin seviyesi 30 santim yükselmiştir” şeklinde konuştu.