info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevre ve Orman Seyyar Eğitim Aracı Tekirdağ da

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre bilincini arttırmaya yönelik geliştirilen Çevre ve Orman Seyyar Eğitim Aracı, Tekirdağ a geldi.

Proje kapsamında özel olarak tasarlanan ve gerekli materyallerle donatılmış araç; çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması amacıyla değişik mekânlarda etkinlikler gerçekleştirecek. Tuğlalı Parka konumlanan tır da düzenlenen etkinlikler kapsamında; çevreye ve çevre bilincine ilişkin sunumlar, eğitici kısa filmler, tiyatro gösterileri ve eğlenceli yarışmalar düzenleniyor. Ayrıca atık pil toplama makinelerinin de yer aldığı araca atık pillerini getiren vatandaşlara ödül verilirken, isteyenlerin karbon ayak izi ölçümü de yapılıyor.

Proje kapsamında Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu nu ziyaret eden Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ceyhan ile Meteoroloji Müdürü Ahmet Doğan, ziyarette projeye ilişkin bilgi verdiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karslıoğlu, Tekirdağ ın çevre değerleri açısından hassas ve özellikli bir il olduğunu ve Çevre ve Orman Bakanlığı nın eğitim tırını Tekirdağ a göndermesinin kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ı ziyaret eden heyet, belediye ile çevre il müdürlüğünün çevre projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyaretlerin ardından Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ceyhan ve Meteoroloji Müdürü Ahmet Doğan, proje kapsamında yapılan etkinlikler ve tırda ki atık pil toplama makinesi ve karbon ayak izi ölçüm cihazı hakkında görevlilerden bilgi aldılar.

Tırın gittiği yerlerde çevre bilincine katkı sağlayacağını belirten Karslıoğlu, tır sayesinde bakanlığa bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi birimlerin halka tanıtımının sağlanacağının da altını çizdi.

Karslıoğlu, şöyle konuştu; "Bakanlığın böyle bir tırı düşünüp, illere göndermesi, halkın bu birimleri daha yakından tanımasını sağlayacak. Çeşitli etkinliklerle ve tanıtımlarla halkımız Çevre ve Orman Bakanlığımızı görme ve tanıma imkanı bulacaklar. Bakanlığın bize gönderdiği mektupta Tekirdağ ile ilgili doğru analizler ve tavsiyeler bulunmakta. Biz de koyulan bu hedef ve amaçlar doğrultunda bir mektup hazırladık ve il müdürümüze teslim ettik." Etkinliğe katılan öğrencilere şapka, tişört ve çam fidanı hediye edildi. Çevre ve Orman Seyyar Eğitim Aracı, bu gün Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi ve Kipa Alışveriş Merkezi nde etkinliklerine devam edecek.