info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahalle halkı baz istasyonu istemiyor

Tekirdağ ın 100. Yıl Mahallesi nde oturan vatandaşlar, bir apartmanın üzerine kurulan baz istasyonunun kansere yol açtığını öne sürerek kaldırılmasını istedi.

Bir GSM operatörüne ait olan baz istasyonu yanındaki apartmanda iki kişinin kanserden öldüğünü kaydeden mahalleli kimsenin kendilerini ciddiye almadıklarından yakındı.

Almanya da bir şirkette pilot olan Volkan Sürmeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İhlas Haber Ajansı Sivas Muhabiri İsmail Güneş in hayatını kaybettiği helikopter kazasını incelemek için Türkiye ye geldi. Tekirdağ da yaşayan ailesini de ziyaret eden Sürmeli kısa bir süre sonra pankreas kanseri olan babası Cemil Sürmeli nin ölümü ile yıkıldı. Tekirdağ ın 100 ncü Yıl mahallesi Veteriner sokak üzerindeki Gül apartmanında yaşıyan Sürmeli ailesi, hemen yandaki apartmanın tepesine kurulan baz istasyonunun kanseri tetiklediği için kaldırılmasını istedi. Kanser hastalığına yakalanan babası Cemil Sürmeli nin (60) uzun süre bunun mücadelesini verdiğini ifade eden Volkan Sürmeli, babasının 8 ayda kanser hastalığı yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi. Ailesinin yaşadığı apartmanın hemen yanında 7 senedir baz istasyonu olduğunu belirten 37 yaşındaki Türk pilot Sürmeli, "Benim babam 8 aydır pankreas kanseri hastasıydı. Evimizin hemen bir apartman yanında baz istasyonu var. Bu istasyonun kaldırılması için mücadele verilmiş. Herkes imza toplamış fakat ses getirmemiş durumda. 7 Senedir baz istasyonu var şuana kadar bu mahallede 2 kişi kanserden hayatını kaybetti. Bir apartmanda iki kişinin kanser yüzünden hayatını kaybetmesi ilginç. Hemen alt sokakta da bir kişi kanser hastası oldu. Baz istasyonları kalp rahatsızlığı olanlar için büyük risk olduğunu biliyoruz. Yapılan itirazlar kabul olmadı" dedi.

Bir GSM operatörüne ait olan baz istasyonunun kansere yol açtığı için kaldırılması gerektiğini ifade eden Sürmeli, "Biz baz istasyonunun kaldırılması için gereken herşeyi yapacağız. Ben Almanya da yaşıyorum, orada bu tür olaylar kesinlikle mümkün değil. Orada derseniz baz istasyonu takacağız apartmanın tepesine diye kesinlikle gülerler. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Ama Türkiye de nedense her zaman maddiyat ön planda. Sadece bir apartman sahibinin banka hesabına birkaç milyar para yatacak diye insanların hayatları riske ediliyor. Ben bu durumu Avrupa Adalet Divanı na kadar götüreceğim her zaman peşinde olacağım. Bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor. Kanser her geçen gün artıyor bunun önlemi alınması gerekiyor. Mahalleden baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Filiz Gürgüler (47) ise, baz istasyonunun 2002 yılında kurulduğunu ve etkilerinin yeni görülmeye başlandığını söyledi. Mahallede 2 kişinin kanserden hayatını kaybettiğini ve bazı komşularının da kanser hastalığına yakalandığını anlatan Bayraktar, baz istasyonunun kaldırılması gerektiğini söyledi. Gürgüler, "Baz istasyonu mahallemize 2002 yılında kuruldu. Biz mahalle olarak imza topladık, avukata verdik, valiliğe dilekçe verdik. Belediye Başkanlığı na dilekçe verdik. Fakat hiçbir şey çıkmadı. Apartman sahibine baz istasyonunun çok tehlikeli olduğunu söyledik. Ama hiç zararı olmadığını söyleyerek kabul etmedi. Fakat şimdiye kadar baz istasyonunun olduğu apartmanın yanındaki apartmanda iki kişi kanser vakası görüldü. Bir kişi kalp rahatsızlığından dolayı yoğun bakımda şuanda tedavi görüyor. Birde Remziye hanım var oda kansere yakalandı. Baz istasyonundan dolayuı büyük endişemiz var" dedi.

100. Yıl Mahallesi ndeki Veteriner Sokak ta 25 yıldır yaşadığını ifade eden Filiz Gürgüler, eskiden olmadığı kadar baş ağrılarına tutulduğunu söyledi. Gürgüler, "Benim şimdiye kadar şiddetli baş ağrılarım olmazdı, 43 yaşında baş ağrısına tutuldum. Çocukları daha çok etkiliyor. Cep telefonu sadece sizi etkiliyor, fakat baz istasyonu binlerce kişiyi etkiliyor. Baz istasyonlarının yerleşim yerlerinin dışına taşınması lazım. Tamamen evlerimizin yanında, hastane çok yakın bir durumda. Biz mahalleli olarak kaldırılmasını istiyorum, bunun içinde çok mücadele verdim. Para için insanların sağlıkları ile oynanmasını çok saçma buluyorum. Baz istasyonunun yankılarını 4-5 sene sonra görülüyormuş bizimde 7 sene olduğuna göre, teker teker ortaya çıkacak" diye konuştu.
Kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Sürmeli ile aynı apartmanda yaşayan Nevin Bayraktar ise mahalleli olarak imza topladıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Baz istasyonunun kansere yol açtığı için kaldırılması gerektiğini savunan Bayraktar, "Biz mahalleli olarak baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Apartmanımızda 3 ncü katta kalan teyzemiz kanserden öldü. Cemil bey tam yaşayacağı zaman aynı şekilde kanserden öldü. Apartmandaki diğer kişiler de şikayetçi bu durumdan. Bizim için etkisi büyük oluyor bahçemizden bir tane daha mevyemizi rahat yiyemiyoruz. Mahalle olarak sürekli imza topladık istemedik ama kaldıramadık. Apartman sahibi aldığım paraya bakarım dedi. Apartmanın sahibi de kendisi oturmuyor, oğlu içinde başka bir yerde ev tutmuş kendi ailesinden kimse oturmuyor" şeklinde konuştu.