info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa Bölgeler Asamblesi Edirne’de Toplandı

1985 yılında kurulan, 33 ülkeden 270 şehir ve bölgenin üye olduğu Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) toplantısı, Edirne’de yapıldı.

Edirne’deki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, Ekonomik ve Bölgesel Gelişim Başkanı Marian Konstantin Vasile, 2. Komite Başkanı Urban Blomberg katıldı. 
 
Basın ile bir araya gelen konuşmacılar, kısa açıklamalar yaparak toplantı ile ilgili bilgiler verildi. 1-4 Nisan tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’de yapılan toplantılarının konularından bir tanesinin girişimcilik olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin girişimcilik olduğunu ifade eden Duruer, "Toplantıların Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Avrupa’nın nitelikli ülkelerinden katılımcıların bulunduğu toplantılarda Edirne’nin tanıtımına ciddi katkıları olduğunu belirtmek isterim" dedi. 
 
AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, AER’in stratejik bir kurumolduğunu söyledi. Türkiye’nin siyasi istikrarının yanında kendi kişisel çabalarıyla ve Başbakanın desteğiyle ilk defa bir AB dışından Türk başkan seçildiğini ifade etti. Türkiye’den 16 ilin üye olduğu AER’in stratejik bir kurum olduğunu dile getiren Bozatlı, AB’ye sınır olan bu güzel ilde toplantılar yapacaklarını sözlerin ekledi. 
 
Toplantının ilk günü gazetecilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona ererken, toplantılar yarın da otelin kongre salonunda devam edeceği kaydedildi.