info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alparslan Türkeş Çerkezköy’de Törenle Anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu ve eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 17. yılında tüm ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde de düzenlenen törenle anıldı.

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Çerkezköy Belediyesi önünde Alparslan Türkeş'i anma töreni düzenlendi. Anma Töreni’nde MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve Ocak Yönetimi ile çok sayıda partili hazır bulundu. Anma töreninde Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Yavuz Kemal Yazar yaptığı konuşmada, Alparslan Türkeş’i vefatının 17. yılında şükranla ve minnetle andıklarını belirtti. Yazar, "Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in vefatının üstünden 17 yıl geçmiş olmasına rağmen acısı aynı tazelikle kalplerimizdedir. Türk dünyasının lideri, Ülkücü hareketin kurucusu, Türk Milliyetçiliği’nin efsane ismi, Başbuğumuz Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997’de hakka yürümüştü. Onun fikirleri, mücadelesi ve şahsiyeti ayni canlılıkla önümüzdedir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e vefatının 17. yılı vesilesiyle cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz” dedi.
 
"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDEN BİR AN OLSUN AYRILMADI"
 
Yavuz Kemal Yazar, "4 Nisan 1997’nin unutulmayacağı gibi, 8 Nisan 1997’de gözlerinden dökülen yaşlar, dillerden dökülen ayetler, hüzün dolu yürekler, sevda yüklü gönüller, ‘Başbuğlar ölmez’ haykırışlarında yağan korkunç tipi milyonların aşk fotoğrafıdır. Bu kara sevdanın, toprakla örtülmeyeceğinin, bu irfan havzasının umutsuzlukla bütünleşmeyeceğinin ispatıdır. Hafızasında bu iki hatıraya dair hiçbir somut görüntü olmayan gençler dahi, o anı yaşamış ve orada bulunmuş gibi ellerini semadan, gözlerini Türk Milliyetçiliği ufkundan bir an olsun çevirmemiştir" ifadelerini kaydetti.
 
Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Türk İslam aleminde milyonlarca yüreğinin saygısını, sevgisini kazandığını, onun fikirlerini ve mücadelesine gösterilen takdirin her geçen gün arttığını dile getiren Yazar, "Hayatın her kademesinde, ülkesine ve milletine hizmet etmiş, yetiştirdiği yüz binlerce genç de bu kutsal mücadelenin saflarına aşk ile katılmıştır. Türk İslam ülküsünü ve Türk Milliyetçiliğini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan değerler olmaktan çıkarmıştır. Bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde geniş bir vizyonla temsil etmiştir" dedi.
Yavuz Kemal Yazar, konuşmasını şöyle sonlandırdı, "Bağbuğumuz Alparslan Türkeş, gelecek seçimlerin kaygısından öte bir ufukla gelecek nesillerin inşa sancısını çekmiş, aldığı her nefeste, attığı her adımda bunun azminde ve idealinde olmuştur. Cenabı Allah’ın rızası yolunda, 80 yıllık bir ömrü Türk İslam davasına vakfeden 'Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalıdır' sorusunun cevabını tarihin altın sayfalarına işlemiştir. Türk İslam alemine, Türk Milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun"
Belediye Meydanı’ndaki anma töreninin ardından kılınan yatsı namazı sonrasında Alparslan Türkeş için Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanlığı’nda mevlit okutuldu.