info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu’da Kutlu Doğum Haftası

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinliği düzenlendi.

Sadi Kıyak Öğretmenevinde yapılan etkinlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eski Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu konferans verdi.
 
Konuşmasında temel ümmetin buluşma adresinin Hz. Muhammed (S.A.V) olduğunu ifade eden Temel, "Samimiyet, saf olmak, net olmak demektir. Peygamberimiz bizlere bu konuda da örnektir. Yalanın, riyanın ikna gücü yoktur. İnanmayan inandıramaz. Hz. Muhammed (S.A.V), önce kendi inanmış, sonra bizleri inandırmıştır. İnsanlık dedelerini unutur ama Peygamberini unutmaz. Din istismar edilemez, peygamberimiz samimiydi. Yaşadığı vahşi toplumu başarılı bir şekilde eğitti. O aynı zamanda başarılı bir eğitimciydi. Hz. Peygamber insanlığın peygamberidir" dedi.
 
Temel, konuşmasında Mısır’da, Suriye’de yaşanan savaşların Hz. Peygamberin anlayışına yakışmadığını kaydetti.
 
Etkinlikte, Hayrabolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Hayrabolu ilahi müzik korosu ilahiler okudu. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
 
Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, İlçe Müftüsü Veysel Işıldar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı ve vatandaşlar katıldı.