info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eskişehir Finale İnanmış

Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor’u deplasmanda 3 - 1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Galatasaray’ın rakibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında, Medical Park Antalyaspor ile Eskişehirspor ile karşılaştı. Eskişehirspor karşılaşmayı 3-1 kazandı. Bu sonuçla birlikte Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Final mücadelesi 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.
 
İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Eskişehirspor ikinci yarıya çok daha baskılı girdi. 23 dakikada 3 gol bulan Eskişehirspor karşılaşmayı 3-1 üstün tamamladı ve Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın rakibi oldu. Karşılaşmanın gollerini 45. dakikada Lamine Diarra, 51. dakikada Emre Güngör (k.k), 61. dakikada Diomansy Kamara ve 74. dakikada Necati Ateş attı.
 
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
 
17. dakikada sağ kanattan Ahmet Çörekçi'nin yaptığı ortada ceza yayında Jorquera topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak kaleci Fornezzi'de kaldı.
 
20. dakikada Uğur İnceman'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diarra, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı.
 
29. dakikada Tita'nın ara pasında topla buluşan Diarra, rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi. Diarra'nın yerden vuruşunda topu kaleci Boffin çıkardı. Dönen topu önünde bulan Murat Duruer'in şutunda, Boffin bir kez daha gole izin vermedi.
 
39. dakikada Jorquera'nın ceza sahası dışından sert vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.
 
44. dakikada sağ kanattan Koray'ın yaptığı ortada Tita topla buluştu. Bu futbolcu bekletmeden meşin yuvarlağı Diarra'ya aktardı. Diarra, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
 
İlk yarı Medical Park Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İKİNCİ YARI
 
50. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Erkan Zengin sert vuruşunda kaleci Fornezzi topu tokatladı. Dönen top Emre Güngör'e çarparak Medical Park Antalyaspor ağlarına gitti: 1-1
 
61. dakikada Erkan Zengin sağ kanattan ceza sahası çizgisine yerden yaptığı ortada Kamara topla buluştu. Bu futbolcunun yerden sert şutunda top fileleri havalandırdı: 1-2
 
74. dakikada Özgür Çek'in sol kanattan yaptığı ortada Necati, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3
 
Karşılaşmayı Eskişehirspor 3-1 kazanarak, adını finale yazdırdı.
 
Medical Park Antalyasporlu İbrahim Dağaşan, yedek kulübesindeyken sarı kart gördü.
 
Ziraat Türkiye Kupası finali, Eskişehirspor ile Galatasaray arasında oynanacak.
 
ESKİŞEHİR'DE BÜYÜK COŞKU
 
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Eskişehirspor'un, deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 3-1 yenerek, adını finale yazdırması kentte coşkuya neden oldu. Eskişehirspor taraftarları, kent merkezindeki Cumhuriyet ve Odunpazarı Meydanları ile Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önüne kurulan dev ekrandan karşılaşmayı izledi. Karşılaşma sırasında Eskişehirspor'un attığı goller sonrasında taraftarlar, ellerindeki meşalelerle marşlar söyleyip, tezahüratta bulundu. Yoldan geçen sürücüler ise taraftarların sevinçlerine ortak oldu. Öte yandan, karşılaşma sırasında taraftarlar arasında kısa süreli çıkan tartışmalar da yaşandı.