info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bir Bu Eksikti

Otopark tapusu geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nin yeni dönem oturumunda, geçtiğimiz yılın faaliyet raporunu açıkladı. Teknik detaylara girmeyeceğini söyleyen Topbaş, “Bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 114” dedi.
 
“Yerel yönetimler siyaset üretmemesi gereken merkezlerdir. Herkese eşit mesafede olmak, sorunları çözmek için adım atmak zorundadırlar” diye konuşan Topbaş ulaşımda hedeflerinin raylı sistemi yüzde 35’lere çıkarmak olduğunu vurguladı.
 
Otobüs yaşı 4.5
Toplu taşımada otobüslerin yaşlarını ortalama 4.5’e indirdiklerini söyleyen Kadir Topbaş, ulaşımda minibüslerin devam etmesini istediklerini, ama farklı bir boyutta çalışmasını beklediklerini de anlattı.
Topbaş, “Kent merkezlerine minibüsle gitmek yerine, toplu taşıma araçlarının bulunduğu bölgeye hizmet veren bir minibüs düşünüyoruz” dedi.
Metrobüsün artık kapasitesinin çok çok üstünde çalıştığını belirten Topbaş, aynı hat üzerinde metro yapılmasının planlandığını söyledi. Topbaş, “Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz bir proje var. Onun da metro haline dönüştürülmesine bakanlığımızla karar verdik” dedi.
Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda ise tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu:
 
Türkiye için model
“Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Arzum, bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul’da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir.”