info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürk Ve Bayrak Estetik Değilmiş

Trakya Üniversitesi, web sitesi ile dergisinden ulusal değerlerimizi sildi

Rektörler, üniversitenin Köprü adlı dergisinin logosundaki Türk Bayrağını, internet sitesinden Atatürk’ün resmini çıkardı. Gerekçesini, “Estetiği düşündük” diye açıkladı
Okul­lar­dan an­dı­mı­zın, ta­be­la­lar­dan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti (T.C.) iba­re­si­nin si­lin­me­si­nin ar­dın­dan, şim­di de ‘es­te­ti­k’ kay­gı­lar­la Türk Bay­ra­ğı’­na ve Ata­tür­k’­e el at­tı­lar.
Trak­ya Üni­ver­si­te­si Rek­tör­lü­ğü­’nün in­ter­net si­te­si­ni ye­ni­le­ye­rek Türk Bay­ra­ğı ve Ata­türk fo­toğ­raf­la­rı­nı kal­dır­ma­sı­nın ar­dın­dan ‘Köp­rü­’ isim­li der­gi­nin 5’in­ci sa­yı­sın­da ka­pak­ta yer alan Türk Bay­ra­ğı’­nı sildi. Geç­ti­ği­miz yıl Ma­yıs ayın­da ya­yın ha­ya­tı­na baş­la­yan ve 3 ay­da bir ya­yın­la­nan der­gi­nin ön­ce­ki 4 sa­yı­sın­da lo­go üze­rin­de yer alan Türk bay­ra­ğı 5’in­ci sa­yı­sın­da çı­ka­rıl­dı.
Art niyet aramayın
 
Der­gi­nin ya­yın ku­ru­lun­da Rek­tör Prof. Dr. Ye­ner Yö­rü­k’­ün ya­nı sı­ra yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Hü­se­yin Sa­rı­oğ­lu, Prof. Dr. Re­cep Duy­maz ile ay­nı za­man­da der­gi­nin Ge­nel Ya­yın yö­net­me­ni olan Yrd. Doç. Dr. İsa Ka­ya­alp yer alı­yor. Türk Bay­ra­ğı’­nın özel­lik­le kal­dı­rıl­ma­dı­ğı­nı sa­vu­nan Ka­ya­alp, “Bun­da bir art ni­yet yok. Bay­ra­ğı­ ca­nı­mız­dan çok se­vi­yo­ruz. Biz bu­ra­da es­te­ti­ği de dü­şün­dük” de­di.
 
 
Hocaların çıkardığı dergi böyleydi
 
 
 
Trakya Üniversitesi’nin dergisinin eski sayılarında bayrak vardı.
 
 
Bayrak çıkarıldıktan sonra böyle oldu
 
 
 
 
Rektörlük değişikliği, “Biz estetiği düşünüyoruz” diye açıkladı.
 
 
Üniversitenin internet sitesi böyleydi
 
 
 
 
 
 
Resmi web sitesindeki Atatürk portresi geçen yıl kaldırıldı.
 
Atatürk çıkarıldıktan sonra böyle oldu
 
 
 
 
 
 
 
 
Rektörlük değişikliği “Bilgiye rahat erişim için” diye açıklamıştı.