info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eurovision’u Avusturya Kazandı

59. Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlendi.Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bu yıl 59’uncusu düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasını Avusturya temsilcisi Conchita Wurst kazandı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 59'uncu Eurovision Şarkı Yarışması finalinde yarışan 26 ülkenin temsilcileri sahne performanslarını sergiledi.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bu yıl 59'uncusu düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasını Avusturya temsilcisi Conchita Wurst kazandı.
 
Avusturya 290 puan toplayarak birinci olurken, Hollanda 238 puanla ikinci, isveç ise 218 puanla dördüncü oldu.
 
'SAKALLI KADIN' KAZANDI
 
Ev sahibi Danimarka ise göçmen asıllı Anis Basim ile 74 puan alarak 9'uncu sırada kaldı. Salonda bulunan eşcinsel seyirciler zaferin ardından büyük mutluluk yaşadı. Şehir merkezinde çeşitli meydanlara yerleştirilen dev ekranlardan yarışmayı izleyenler arasında da eşcinsellerin çoğunlukta oldukları görüldü. Danimarka medyası, Conchita'nın zaferini “sakallı kadın kazandı" manşeti ile verirken, Danimarkalı adına yarışan Anis Basim “hak eden şarkı kazandı" dedi. 
 
Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar kadın giysileriyle dikkat çeken Conchita Wurst yarışması öncesi tartışma yaratmış, bazı rakipleri Eurovision'dan çekilmesini istemişti.
 
Eurovision'da ilk 4
 
Avusturya  290
 
Hollanda   238
İsveç      218
Ermenistan 176