info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hatasız Kul Olmaz

CHP’li Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın vizyon toplantısına katıldığı için eleştirilen isimler arasında yer alan Orhan Gencebay’a seslendi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul'da basın mensuplarına iftar yemeği verdi.
 
Burada gündemle ilgili soruları yanıtlayan Tekin, 17 Aralık süreci ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği seçim vizyonu toplantısına katılan sanatçılara yönelik tepkilere ilişkin soru üzerine Tekin, "Hatasız kul olmaz. Orhan abiye buradan söyleyelim" dedi.
 
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sloganının "Yeni Türkiye Projesi" olduğunu kaydeden Tekin, şöyle devam etti:
 
"Biz de 'Yeni Türkiye' karşısında 'Kurtul Türkiye' diyeceğiz. Gerçekten yeni Türkiye'ye ihtiyaç var. CHP'nin sunduğu yeni Türkiye; evrensel hukuk, demokrasi, özgürlük, insan hakları, basın özgürlüğü." 
 
Orhan Gencebay, Başbakan Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'ni açıkladığı toplantıya katılan iismler arasındaydı
 
"Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP olarak demokrasi, özgürlük, insan hakları ve Türkiye'nin geleceği açısından çok ciddi katkı sunmak istiyoruz. CHP örgütleri bu konuda hazır" diyen Tekin, "İhsanoğlu'na Alevilerin oy vereceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu şu yanıtı verdi.
 
"Demokrasi, özgürlük en çok Alevilere lazım. Ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiş bir toplum. Türkiye'de çok ağır bedel ödeyen kesimdir Aleviler. Bütün bunların ilacı olacak. Alevi seçmenler duyarlı seçmendir. Göreceksiniz, en çok desteği Alevi seçmenden alacak."