info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Biz Geçmişe Değil Geleceğe Bakacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Muhtarlar Çalıştayı Ramada Otelde gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşlik ettiği muhtarlar çalıştayına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı, Danışmanlar Fatih Ünsal ve Neşet Erdoğan, Teski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’nın yanısıra Daire Başkanları ve Tekirdağ’da bulunan mahalle muhtarları katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ isteklerinizde mütevazi olmayın, şehirdeki mahallelerde ne varsa köyden mahalleye dönüşen mahallelerde de olacak. Her ilçede hizmet binası açarak hizmetlerin büyük bir bölümü Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Ben geriye hiç bakmam geriye bakan hatıraları  ile yaşar ileriye bakan ise projelerle yaşar, biz hep  ileriye bakarak projeler üreteceğiz ve hayata  geçireceğiz, çok çalışacağız. Tekirdağ ili olarak vergiden çok vergi veren   9. Hizmet almada ise 70. Sıradayız. Özellikle kırsal kesime çok ciddi yapılması gereken konular var. Tarlaların sulama oranını da yüzde 8 den yüzde yirmilere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu toplantı stratejik planların oluşmasında ve şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Stratejik planlar onaylandığı zaman da 2. Çalıştayı yapacağız.” dedi.
 
Tekirdağ’da özellikle köyden mahalle olan yerlerin hizmete aç olduğunu dile getiren Başkan Albayrak “Görevimiz süresince tüm mahalle yollarımızı karayolları standartlarında sıcak asfalt ile yaparak pırıl pırıl hizmete sunacağız ve muhtarlarımızı da yolları tamir ettirme derdinden kurtaracağız” diye konuştu.
 
Teski olarak da mahallelere her türlü hizmeti götürmeye hazır olduklarını dile getiren Teski Genel Müdürü Halim Orta da çok ciddi ve güzel projeleri olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Yılmaz ile DPT uzmanı Volkan Erkan da stratejik planlama süreci hakkında muhtarları bilgilendirdiler ve muhtarların bu plana büyük katkı sağlayacağını belirttiler. Başkan Albayrak ile tanışan muhtarlar daha sonra isteklerini ve sorunlarını ve öncelikli yapılması gerekenleri masaya yatırdılar. Toplantı sonunda Yapılan oylama sonrasında öncelikli sorunlar arasında kentsel altyapı konut imar, kırsal alan yönelik hizmetler yol kaldırım ve trafik sorunları yer aldı.