info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı İlçe Tarım Müdürlüğü 16 Bin Zirai Plastik Ambalaj Atığı Topladı Ama...

Bertaraf edecek kurum bulunamıyor

Kullanılmış zirai mücadele ilaç ambalajlarının bilinçsizce çevreye atılması çevre, hayvan ve insan sağlığını tehdit etmektedir.
         
Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla Muratlı Kaymakamlığı önderliğinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mayıs 2013 tarihinde “Kullanılmış Boş Plastik Zirai İlaç Ambalajlarının Toplanması” yönünde proje başlatmıştır. Bölgemizde Ergene Nehri’ nin kirliliği de göz önüne alındığında zirai kirliliğin azaltılmasına yönelik bu projenin önemi daha iyi anlaşılmaktadır.
         
Koni İnşaat Sanayi A.Ş. İnanlı Tar. İşletmesi, Eksun Gıda Tarım San. Tic. A.Ş., Antalya Gıda San. Ve Tic. A.Ş., Özdenler Akaryakıt- Taşımacılık Tar. Mak. Tar. Ür. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Hakkı Altuğ ÖZBİL, Muratlı Ziraat Odası Başkanlığı ve Muratlı Önder Çiftçi Danışmanlık Derneğinin destekleri ile bugüne kadar yaklaşık 16.000 adet boş plastik zirai mücadele ilaç ambalajı toplanarak Arzulu Mahallesinde bulunan bir depoya ağzı kapalı naylon torbalar içerisinde kaldırılmıştır.
         
Toplanan plastik ambalajların bertaraf edilmesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Muratlı Kaymakamlığı arasındaki yazışmalardan bir sonuç alınamamış olup; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 02.06.2014 tarihli yazısında 24.05.2013 tarih ve 03 no’ lu MÇK kararı gereği ilgili Belediye Başkanlıklarının görevi olduğu belirtilmiştir.
         
Bu yazı üzerine ambalajların bertarafı ile ilgili iş ve işlemler hususunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ na yazı yazılmış olup; henüz bir haber alınamamıştır.
         
Toplanan plastik ambalajların depodan bertaraf edilmek üzere alınmaması nedeniyle proje gereği plastik ambalajların toplanacağı konteynerlerin mahallelere konulması aşamasından vazgeçilerek projenin uygulanmasına son verileceği ilgililer tarafından beyan edilmektedir.
Kaynak : Murat Ürtekin