info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

8 Uygurlu Müslüman İdam Edildi

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da sözde terörle mücadele adı altında yapılan operasyonlarda tutuklanan Uygur Türklerinden 8’inin idamı edilmesiyle alakalı basın açıklaması yaptı..

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi’nde, Müslüman halka baskı ve zulüm sürüyor. 8 Müslüman Uygur Türkü’nun “terör saldırısında” bulundukları bahanesiyle idam edildiği bildirildi.
Tiananmen Meydanı’nda geçen yıl meydana gelen “araçla saldırı” ve Uygur Özerk Bölgesi’nde son dönemde meydana gelen olaylarla bağlantısı olduğu öne sürülen sekiz kiş idam edildi.
idam edilenlerden Huseyin Guşur, Yusuf Verniyas ve Yusuf Ahmet adlı üç kişinin Tiananmen Meydanı’nda ekim ayında arabayla hızlıca turistlerin arasına girerek iki kişinin öldüğü olay başta olmak üzere bölgedeki bazı şiddet olaylarıyla bağlantısı olduğu öne sürülerek ölüm cezasına çarptırıldı.
 
Rozi Eziz adlı kişinin de geçen sene eyaletin Aksu kentinde polise saldırıda bulunduğu, Memet Tohtiyusuf’un ise geçen sene “radikal video seyrettiği” ve “bir sivili öldürdürdüğü” suçlamasıyla idam edildiği kaydedildi.
Abdulselam Elim adlı kişinin çeşitli saldırıları “organize etmekten”, Abdumomin Emin ve Bilal Berdi’nin de 2011’de bölgenin Hotan vilayetinde polise yapılan saldırıları organize ettikleri öne sürülerek idam edildiği açıklandı.
       
Bölgede son olarak haziran ayında terör suçlamasıyla 13 kişi idam edilmişti.
 
Çin yönetimi, son dönemde eyaletteki güvenlik önlemlerini artırırken, “bölücü” olduğu iddia edilen kişilerin gözaltına alınması ve yargılanması süreçlerine ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşmıyor, sadece verilen cezalar resmi medya aracılığıyla duyuruluyor. 
 
Hal böyleyken maalesef soydaşlarımızın içinde bulunduğu durum konusunda yüreklerimizi ferahlatan bir girişim göremiyoruz. Zalim Çin Yönetimine  resmi bir nota, kınama bile yapılmıyor. Herkes düşmüş bir rant kavgasına giridyor.Bu çıkmazın , bu zulümlerin çözümü  ve hatta tek çaresi İSLAM BİRLİĞİ‘NİN TESİS EDİLMESİDİR. Ortak  askeri güç,ortak para birimine geçilmelidir.Bizim sıtratejik ortağımız Amerika-İsrail-Rusya-Çin değildir. Bizim ortağımız yoktur, kardeşimiz vardır. Dindaş ve soydaşlarımız bizim için kardeştir.Kardeşimizi neşesi de kederi de bizi ilgilendirir. Dedi.
 
 
Kaynak : Murat Vakitçi