info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ İl Örgütü, Mağdur Olan Sendikalarımızın Yanındayız.

CHP Tekirdağ il örgütü,yeni çıkan dersane yasası kapsamında,4 yılı dolduran okul müdürlerinin görevden alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada;
“Bildiğiniz gibi bu yıl çıkan Dershane yasası ile aynı statüde 4 yıl çalışmış okul müdürlerinin  görev süresi 13 Haziran 2014 günü ( okulların kapandığı gün) sona erdirilmiştir.
 İlimizde 4 yılı dolan okul müdürümüz 153 kişidir.Yeni çıkan yasaya göre Okul Müdürleri ile ilgili Puanlama yapılmıştır.
Yeni çıkan yasadaki hesaplama yöntemine göre;
 
Kıdemli kıdemsiz öğretmen 10 puan,Seçilen iki öğretmen 10 puan, 
Öğrenci temsilcisi 10 puan ve aile birliği başkan ve yardımcısı 10 puan olmak üzere okuldan 40 puan gelmesi hedeflenmiştir. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü ,İnsan Kaynakları Şube Müdürü,Eğitim Öğretim Şube Müdürünün vereceği puanların toplamı ise 60 tır.
 
Dolayısıyla en az 75 puan alması gereken  bir Okul Müdürünün başarılı olabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerindende  puan alması gerekmektedir.
Değerli Basın Mensupları,
Daha önce yapılan Milli Eğitim Müdürlüğündeki Şube Müdürlüğü atamalarında ki usulsuzlükler nedeniyle Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve atanan şube müdürlerinin iptal edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına kararı bildirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar ilgili Danıştay kararını uygulamamış , Okul Müdürleri değerlendirmesinde de genellikle bu Şube Müdürlerinin değerlendirilmesine başvurulmuştur.
Bildiğimiz kadarı ile 153 Okul Müdüründen 87 Müdür elenmiş,66 Müdür görevine devam etmektedir.Burada yetkililere şu soruyu sormak istiyoruz.
Elenen Müdürler ile Göreve devam eden Müdürlerin Sendikalara göre dağılımı nedir?
 
Değerli Basın Mensupları,
Siyasi İktidar Toplumun her kesiminde olduğu gibi Milli Eğitim Camiasında da 
 
Dikensiz Gül Bahçesi istemektedir.
Siyasi İktidara yakın Sendikaların Milli Eğitimin her kademesine yayılmasını şaşkınlıkla izlerken,Demokrasi Havarisi geçinen Siyasi İktidarın kendinden olmayanı ötekileştirme,kendi gibi düşünmeyeni görevden uzaklaştırma Politikasına bir kez daha dikkat çekiyor,Mağdur olan Sendikalarımızın yanında olduğumuzu tekrar ediyoruz.” Denilmektedir.
Kaynak : Murat Ürtekin