info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaderimiz Son Maçta Belli Olacak

Basketbol Dünya Kupası’nda Milli Takımımız, C Grubu’ndaki son maçında Dominik Cumhuriyeti’ni yenmesi halinde 2. sırada bir üst tura çıkacak. Millilerin yenilgisi halindeyse üçlü averajla elenme olasılığı bulunuyor.

 
Bu maç Milli Takım’ın kaderi üzerinde de belirleyici olacak. Milliler, Dominik Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde grup ikincisi olarak bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacak.
 
Takımımızın yenilgi halindeyse üçlü averajla elenme olasılığı bulunuyor. Ukrayna, büyük bir sürpriz yapıp Birleşik Devletler'i yenmezse Millilerin gruptaki konumu saat 16:30'da başlayacak Finlandiya - Yeni Zelanda maçıyla netleşecek.
 
Finlandiya'nın galibiyeti halinde Milli Takımımıza gruptan çıkmak için mutlaka galibiyet gerekecek. Yeni Zelanda'nın galibiyeti halindeyse Milliler, Dominik Cumhuriyeti’ne yenilse de grup dördüncüsü olacak. Ancak tüm bu hesaplara bakmadan Dominik Cumhuriyeti'ni yenmek büyük önem taşıyor.
 
Galibiyet grup ikinciliği anlamına geliyor. İlk maçında Ukrayna'dan 10 sayı fark yiyen Dominik Cumhuriyeti daha sonra, önce Yeni Zelanda ardından da Finlandiya'yı yendi. Ancak gruptaki tüm takımlar gibi Birleşik Devletler'e kaybetmekten kurtulamadı.
 
Rakibin en önemli oyuncusu halen NBA takımlarından Houston Rockets'ta oynayan Francisco Garcia... Garcia kupada 21 sayı - 3.7 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor. 13.7 sayı - 9 ribaund ortalama ile oynayan Eduardo Vargas da çok dikkat etmemiz gereken bir başka oyuncu.
 
Millilerin en büyük avantajı gruptaki diğer maçlar daha önce oynanacağı için Dominik Cumhuriyeti karşılaşması öncesi önünü görebilmesi olacak.