info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kan Davası Cinayetinde 7 Tutuklama

TEKİRDAĞ ın Çorlu İlçesi nde aralarında kan davası olan iki ailenin kavgasında, evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki Çetin Sapil in öldürülmesi ve 3 kişinin de yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 7 si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TEKİRDAĞ ın Çorlu İlçesi nde aralarında kan davası olan iki ailenin kavgasında, evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki Çetin Sapil in öldürülmesi ve 3 kişinin de yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 7 si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorlu da geçen pazartesi saat 19.00 sıralarında Camaliye Mahallesi Şehit Teğmen Şevket Özmen Sokak ta, Çetin Sapil, kardeşleri Metin ve Fahrettin Sapil ile birlikte kahvenin önünde otururken, kan davalı oldukları iddia edilen Baki Doğru, kardeşleri Muhlis, Mehmet ve Hakkı aynı kahveye geldi. İki aile fertleri karşılaşınca aralarında önce tartışma sonra da kavga çıktı. Kavgada, Çetin ve Fahrettin Sapil kardeşlerle karşı taraftan Hacı Doğru bıçak darbeleriyle yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen polis tarafından ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi ne gönderilirken, yakınları da hastaneye akın etti.

HASTANE KORİDORUNDA BIÇAKLANDI

İki aile arasındaki gerginlik hastanede de devam etti ve koridorda bıçaklı saldırıya uğrayan Metin Sapil de yaralandı. Metin Sapil de aynı hastanede tedaviye alınırken, kahvedeki kavgada yaralanan ve ameliyata alınan Çetin Sapil tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane önünde toplanan yaralıların yakınları sinir krizi geçirdi. Polis, Çorlu Devlet Hastanesi nde geniş güvenlik önlemi aldı, hastaneye bir süre giriş ve çıkışı yasakladı. İki ailenin Çorlu daki yakınları arasında gerginlik tırmanınca, Tekirdağ dan Çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Olayla ilgili olarak Sıdık Sapil, Faik Sapil, Tayfur Sapil ile Baki Doğru, Hacı Doğru, Hakkı Doğru, Muhlis Doğru ve Mehmet Doğru polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili olduğu tespit edilen ve Kırklareli nin Lüleburgaz İlçesi nde gözaltına alınan Enver Doğru ve Tamer Doğru da Çorlu ya getirilerek adliyeye çıkarıldı. İdris Doğru nun ise hala arandığı belirtildi.

HASTANEDEN KAÇTI

Gözaltına alınan şüpheliler Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği nde sorgulandıktan sonra dün akşam Çorlu Adliyesi ne sevk edildi. İlk olarak Sıdık Sapil, Faik Sapil ve Tayfur Sapil adliyeye getirildi. Ardından Baki Doğru, Hacı Doğru, Hakkı Doğru, Muhlis Doğru ve Mehmet Doğru, Çevik Kuvvet minibüsü ile üzerlerine çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi. Şüphelilerin adliyeye girişleri sırasında sokak araç trafiğine kapatıldı. Kavgada yaralanan Fahrettin Sapil tedavi gördüğü Çorlu Devlet Hastanesi nde kaldığı odada camdan atlayarak kaçtı. Diğer şüphelilerin adliyeye sevk edildiği saatlerde hastaneden kaçan Fahrettin Sapil evinde yakalanarak yeniden hastaneye getirildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Çorlu Adliyesi nde sorgulanan 10 şüpheli, savcılık tarafından tutuklama istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme; Baki Doğru, Hacı Doğru, Hakkı Doğru, Muhlis Doğru, Mehmet Doğru, Enver Doğru ve Tamer Doğru yu, Planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan tutukladı. Diğer şüpheliler Sıdık Sapil, Faik Sapil ve Tayfur Sapil ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan 7 kişi geniş güvenlik önlemleri altında yine üzerlerine çelik yelek giydirilerek Tekirdağ Kapalı Cezaevi ne götürüldü.

KAN DAVASI 1994 YILINDA BAŞLADI

Çorlu da 1 kişinin ölümü ve 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavgaya, iki aile arasındaki kan davasının neden olduğu ortaya çıktı. Kan davasının, Kars ın Sarıkamış İlçesi nde 1994 yılında Çetin Sapil in babasının öldürülmesiyle başladığı belirtildi.

Sarıkamış ta işlenen cinayetten sonra Kars tan Çorlu ya gelen Baki Doğru ve ailesinin ardından, aynı yıl Çetin Sapil ve ailesinin de ilçeye geldiği, bunun üzerine Baki Doğru nun Şarköy e taşındığı kaydedildi. Çorlu ya 20 Eylül günü yakınlarını ziyarete gelen Baki Doğru ve kardeşlerinin gittikleri kahvede Çetin Sapil ve kardeşleri ile karşılaşmaları üzerine tartışma çıktığı belirtildi.