info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bugün Milli Bayram Olsun

Türkiye, iki dev maça kilitlendi. Fatih Terim’in öğrencileri, EURO 2016 elemelerinde İzlanda’yı devirmeyi hedefliyor. Ergin Ataman ve 12 Dev Adam ise Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Litvanya ile karşılaşacak.

Bardarbunga Yanardağı’nın tekrar faaliyete geçtiği İzlanda’daki maçta gözler, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın üzerinde olacak. A Milli Takım, A Grubu’nda açılışı bu akşam saat 21.45’te yapacak. 
 
Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası için yapılan elemelerde A Grubu’nda yer alan Türkiye ilk sınavına çıkıyor. 21.45’te İzlanda’ya konuk olacak Milliler, Fatih Terim yönetiminde tek hedef belirledi; 3 puan... Bardarbunga Yanardağı’nın faaliyete geçtiği İzlanda’da Türkiye, hem kazanma hem de iyi bir başlangıç yapma amacında.
İki ekibin artı ve eksilerine bakıp, bu akşamki karşılaşmaya ışık tutmak mümkün... İşte İzlanda ile Türkiye’nin özellikleri...
 
Futbolcuların çoğu Danimarka Ligi’nden. Rusya, İtalya, İngiltere, İsveç, Portekiz ve Hollanda’dan da isimler var. Farklı futbol anlayışları disiplini olumsuz etkiliyor.
 
Kalelerini, 30 yaşındaki Halldorsson koruyor. Bu oyuncunun yedeği, 39 yaşındaki Vignir Gunnleifsson... Üçüncü kaleci Kristinsson ise 25 yaşında...
 
Ajax’tan Sigthorsson takımın gol yükünü çekiyor. 19 milli maçta 13 gol kaydeden futbolcu, Lagerback’in hücumdaki en büyük kozu ve hava toplarında etkili.
 
Takımın tüm yükünü Einar Gunnarsson çekiyor. Cardiff’in vazgeçilmezi, güçlü fiziği ve mücadeleyi bırakmayan yapısıyla İzlanda’da dinamo görevi görüyor.
 
Milli Takım’daki 3. döneminde Terim, galibiyet yüzdesini oldukça artırdı. Türkiye, Terim’in üçüncü döneminde 11 karşılaşmanın 9’unu kazanmayı başardı.
 
 
Süper Lig’de 1 maç yapmış oyuncuların tempoyu yakalayamadığı, Danimarka maçında ortaya çıktı. Yine de İzlanda maçı öncesi Danimarka’yı geçmek moral verdi.
 
Takımda göze çarpan nokta-ların başında kanatlar geliyor. Caner ve Gökhan Gönül gibi hücuma katkı sağlayan 2 beke sahip olan milliler oldukça şanslı...
 
 
İzlanda’nın uzun savunmasına karşı en büyük silah araya atılan sürpriz toplar... Bu noktada devreye girecek iki büyük silah ise Arda ve Emre Belözoğlu olacak.
 
A Milli Takım, İzlanda ile 7 kez karşılaştı. 6’sı resmi, 1’i özel olan 7 maçta Türkiye, 1 kez kazanırken, 2 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Türkiye yalnızca EURO 96 elemelerinde (Fatih Terim yönetiminde) İzlanda’yı 5-0 yenerken, İzlanda’da 0-0 berabere kalmıştı. EURO 1996 elemelerine kadar İzlanda deplasmanında 3 maça çıkan A Milli Takım, 3 yenilgi almıştı.
 
İzlanda’daki Bardarbunga Yanardağı nedeniyle ülkede dün 400’e yakın deprem oldu. Volkan, maçın oynanacağı Reykjavik’e 450 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Öte yandan dün havalimanında milli takımı karla karışık yağmur karşıladı.