info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2018’de Tekirdağ’da Denize Girilecek

Hafriyatın kaldırılmasının ardından Süleymanpaşa arıtma tesisinin ihaleye çıkacağını söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albrayrak, “2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız. Temiz bir denizimiz temiz bir sahilimiz olacak” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Meclis Salonu’nda düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.
 
15 DAİRE BAŞKANI ATANDI
 
Göreve geldiği günden bu yana geride kalan 5 aylık dönemde yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Albayrak, “5 aylık süremizin sonunda büyükşehir olarak yapılanmamızı büyük ölçüde tamamladık. 17 daire başkanından 15’ini atadık. 5 tanesi asaleten 10 tanesi de vekaleten atandı. Genel sekreter, bir yardımcı, 1 hukuk müşavirimizin de atamasını yaptık. Ayrıca 2 danışman 30 şube müdürünün de ataması yapıldı” dedi.
 
11 İLÇEYE 11 PROJE
 
11 ilçeye 11 hizmet binası yapacaklarını kaydeden Albayrak, “Bu binalarda TESKİ, İtfaiye, Sağlık İşleri Daire başkanlıklarının birimleri olacak. Artık hizmet zamanı geldi. 11 ilçemize 11 proje için 11 Trilyon maddi destek sağladık. Bu projelerin parası hazır. Bunlar kısa vadede projelerimiz. Uzun vadede projelerimiz olacak” diye konuştu.
 
‘KÖYLERİN YÜZDE 80’İNDE ALT YAPI YOK’
 
Köylerdeki alt yapı eksikliğine dikkat çeken Albayrak, “Kırsal kesim olarak iyi bir miras devralmadık. Köylerimizin yüzde 80’ninde alt yapı düzgün değil. Çoğunda alt yapı yok. Su alt yapısı kullanılamaz halde. Bu köylerimizde hızlı bir şekilde alt yapı çalışması başlatacağız. Kanalizasyonu olmayan Barbaros, Kumbağ, Yeniçiftlik, Mürefte ve Marmara Ereğlisi’nin bir kısmında alt yapı götüreceğiz.” sözlerini kaydetti.
 
‘2018’DE DENİZE GİRİLECEK’
 
Arıtma tesisinin son durumu ile ilgili de bilgi veren Albayrak, “Ayrıca altyapı çalışmaları devam eden Altınova Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Karadeniz Mahallesi ve Yeni Sanayi Sitesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandıktan hemen sonra yol yapım çalışmalarını başlatacağız ve kısa zamanda bitirerek bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmelerini sağlayacağız. Bir büyük müjde de arıtma tesisi konusunda vermek istiyorum. 2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız. Temiz bir deniz temiz bir sahilimiz olacak. Bu zamanda kadar 2 ihale yapıldı. Şehrin batı kısmında yapılan alt yapı ihalesini alan firma çalışmalarına devam ediyor. Doğ kısmının ihalesini alan firma da çalışmalarına başlayacak. Arıtma tesisinin yapılacağı yerde fazla toprak çıktı. Bu toprağın kaldırılmasının hemen ardından arıtma tesisi ile ilgili ihaleye çıkacağız.” dedi.
 
YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK
 
2017 yılında yeni hizmet binasının hizmete gireceği bilgisini veren Albayrak, “Hizmet binamız bizim yüz akımız olacak, bizim prestij projemiz olacak. Tekirdağ’a yakışır mimamrı tarzda, uzun yıllar ilimize hizmet edecek şekilde yapılacak. 2017 Temmuz ayında bitirilmesini planlıyoruz. Ulaşım konusunda 6 aylık süre içerisinde geçici ulaşım master planını devreye sokacağız. 2-2,5 yıllık bir süre içerisinde de tüm ilimizi kapsayacak bir ulaşım master planını hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘HACİZİ KALDIRDIK’
 
Eski belediyeden dolayı TESKİ’nin üzerindeki haciz olduğunu kaydeden Albayrak, “Eski belediyeden dolayı TESKİ’nin üzerinde haciz vardı. İtirazımızı yaparak bu 5 trilyonluk hacizi kaldırdık. İtirazlar yapıldı. Hukuki açıdan çalışmalar devam ediyor. Ayrıca bize devredilmeyen köy hizmetleri yeri ile ilgili mahkemeye başvurduk. Burasının da mahkemesi devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
100 DÖNÜMLÜK YENİ ALAN
 
Demirli’deki çöp döküm alanının dolmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Albayrak, “Katı atık bertaraf tesisi için Demirli’deki tesisin yanında bulunan 100 dönümlük yeni bir arazi için gerekli projeleri ve başvurularımızı yaptık sonuçlanmasını bekliyoruz.  Bakanlık onaylarsa burada alt yapı ihale çalışması yapacağız. Bir süre buraya çöplerimiz depolayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak artık hizmet dönemi başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kervanını Tekirdağ’ın tüm ilçelerine ve tüm mahallelerine götüreceğiz” dedi. Toplantıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz da hazır bulundu.