info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Canımız Kanımız Her Zaman Feda Olsun

Gazi Celal Atik, Vatanın bölünmez bütünlüğü için Canımız Kanımız Her Zaman Feda Olsun

19 Eylül gaziler günü nedeniyle,Muratlı Kaymakamlığı tarafından,Muratlı METEM Teknik lise organizasyonluğunda anma töreni ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.
 
 
Açılış,çelenk,sunma,saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programın devamında,Muratlı ilçe jandarma komutanlığından Jandarma astsubay üstçavuş Cem Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
 
Astsubay Cem Yılmaz; “Bugün ülkesi,devleti ve milleti için hayatını ortaya koyan insanlarımızı,yani gazilerimizi anmak ve onlara yüce Türk milleti adına şükranlarımızı sunmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz.
Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onurları vardır.Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı,milleti,bayrağı,milli marşı,soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır.Çünkü,milli hasletimizde olan bu duyguların,Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.
 
Türk milleti,bunun en güzel örneğini,Atatürk’ün önderliğinde verilen “Kurtuluş savaşı”nda yaşamış, “Ya istiklal ya ölüm” demiştir.Türk tarihi,böylesine kahramanlık günleri ile doludur.Bu kahramanlık günlerini,şehit ve gazilerimize borçluyuz.Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz,tek tek bir onur abidesidir.
 
Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik ve gazilik ünvanının verilmesiyle başlayan bu anma günü de gazilerimiz için geleneksel bir anma günü olarak kabul edilmiştir.Şehitlerimizin ruhunu huzurlu kılmamız için,savaş arkadaşları,gazilerimize hak ettikleri değeri vererek,onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle,tüm şehitlerimize ve vefat etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet,hayattaki gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” Dedi.
 
 
Ardından konuşmasını yapan gazi Celal Atik, “Bugün,Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra,Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde ve  iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gaziler olarak onurlandırıldığımız gündür.Gaziler günü,canlarını bu ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun.Bizi bu önemli günde onurlandıran tüm herkese şükranlarımızı sunuyoruz.Dün olduğu gibi, bugün de aynı inançla,aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine,ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya,canımızı feda etmeye hazırız.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere,bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir,kahraman gazilerimize şükran ve saygılarımı sunarım.” Dedi.
 
 
Konuşma bitiminde gaziler günü ile ilgili şiirlerin okunmasının Ardından resmi tören tamamlanarak, Muratlı Sanayi sitesi düğün salonunda yaklaşık 150 kişilik davetli gurubuna,gaziler günü onuruna yemek verildi.Yemeğin ardından program sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin