info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sultan Selim Han’ın Ölümünün 494. Yıldönümü Etkinliği Yapıldı

Tarih bilincinde buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol, Bizim tarihimizde yüzümüzü kızartacak bir şey yok, tek kelimeyle insanlık vardır.

Osmanlı padişahlarından Sultan Selim Han'ın, bir sefer dönüşü hayatını kaybettiği Muratlı’nın Yukarısırt mahalllesinde ölümünün 494. yıldönümü vesilesiyle Muratlı Kaymakamlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklaşa anma etkinliği düzenlendi.
 
Törene,Ak Parti Tekirdağ milletvekili Özlem Yemişçi,Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak eşi Gülseren Albayrak, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Muratlı Belediye Başkan Vekili Hakan Öztürk ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, Muratlı müftülüğü tarafından Mevlüd-i Şerif okundu 
 
     
Törende açılış konuşmasını yapan Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Yavuz Sultan Selim'in Türk tarihi için önemine işaret etti. 
           
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ta ‘Bilindiği üzere Yavuz Sultan Selim, Batıya yaptığı bir sefer sırasında hastalanmış ve üzerinde bulunduğumuz topraklarda, Yukarı Sırtköy’de vefat etmiştir. Naaşı ise daha sonra İstanbul’da defnedilmiştir Sosyal ve kültürel kalkınma ancak ve ancak geçmişle gelecek arasında kurulacak sağlam köprülerle başarılabilir. Şanlı tarihimizden alacağımız çok önemli dersler, örnek alacağımız çok önemli devlet adamları mevcuttur. Bu anlamda tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yavuz Sultan Selim Han’ın hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere miras bırakacağımız bir eser oluşturmak adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.
 
Yavuz Sultan Selim Han’ın manevi hatırası önünde saygıyla eğiliyor, 494. Ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. ‘dedi.  
 
 
Tekirdağ Tarih bilincinde Buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol;Derneğimiz,21.Yüzyılın dünyasını kavrayan ve geleceğe ilişkin tarih bilinci ile her şeyi yeniden değerlendirmeye koyan bir ekip olma düşüncesiyle ilk adımımızı atmış bulunmaktayız.İnsanımızı kültürel açıdan besleyici,ölümsüz olan değerlerimizi yansıtıcı bir kuruluşa ihtiyaç olması düşüncesiyle bu derneği kurduk.Tarih bilinci,binlerce yıl evvelinden anlatıla gelen sonsuz geleceği daha iyi görebilmemizin sağlanmasıdır.
 
 
Bizler çok şanslı bir milletin evlatlarıyız.Çünkü,hiç bir millete nasip olmamış zenginlikte bir tarihin mirasçılarıyız.Fetihler,kahramanlıklar ve zaferlerle dolu,üç bin yıllık bir geçmişe sahip,dünyanın en büyük ordularını kuran bu milletin gerçekleştirdiği fetihler saymakla bitmez.Bizim tarihimizde yüzümüzü kızartacak hiç bir şey yoktur.Fakat,şanlı zaferler vardır,şefkat vardır,yardımlaşma vardır,haysiyet vardır,dürüstlük vardır,sevgi vardır,tek kelime ile insanlık vardır.”Dedi.Konuşma bitiminde,Yavuz Sultan Selim’i anlatan şiirler ve Dç.Dr.Volkan Ertürk tarafından hayatı anlatıldı
 
 
Ak Parti Tekirdağ milletvekili Özlem Yemişçi’tarafından,Dç.Dr.Volkan Ertürk’e şükran belgesi takdim edildi.Volkan Ertürk’ün,Yavuz Sultan Selim’in hayatını anlatırken,1519-1520 yerine,1919-1920 tarihlerini kullanması dinleyicilerde kısa süreli bir şaşkınlık yarattı.Program,Eyüp belediyesi mehteran marşının gösterisi ve ikramla son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin