info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türklerin iPhone Kuyruğuyla İmtihanı

Türkler iPhone 6 heyecanı için dün öğlenden bu yana Zorlu Center’ın önünde kuyruğa girdi.

70-80 kişinin gecelediği etkinlik için Azerbaycan'dan gelen de vardı, Ankara'dan gelen de. Gelenlerin büyük çoğunluğunun iPhone Plus almak için geldiğini söylese de, hepsi sonunda ekliyor "iPhone'u daha sonra da alırdık ama bu sıra deneyimini yaşayamazdık."
 
07:00'DE SIRADA 191 KİŞİ VARDI
 
Aslında Londra, New York ya da Avusturalya kadar coşkulu olmadı Türkiye'deki kuyruk. Yurtdışında birçok şehirde günler öncesinden başlayan kuyruk iPhone'un Türkiye lansmanında o kadar erken oluşmadı. Apple mağazasına ev sahipliği yapan Zorlu Center önünde sıraya girmek için gelenler sıraya girmeye dün öğlen saat 12:00'de başladı. Bekleyenlerin sayısı saat 22:00'de 15 civarındaydı. Gece yarısında ise 70-80'i bulmuştu. Sabah saat 07:00 de kişi sayısı 191 olmuştu. Oysa telefonun NY'da satışa çıktığı gün bekleyen kişi sayısı binlerle anılıyordu. Avusturalya'da 9 gün önce beklemeye başlayan fanatikler, New York'ta henüz telefonun duyurusu bile yapılmadan sıra oluşturmaya başlamıştı.
 
DJ TARKAN SIRADA BİRİNCİ
 
Rezervasyonlular dışında bekleyenler arasında sıradaki birinci kişinin adı Tarkan Bilginer. Bilginer DJ olarak çalışıyor. iPhone Plus almak için kuyruğa girdi. Dün öğlen 12:00'de geldiği kuyrukta, Cafe Nero'nun ücretsiz dağıttığı simitleri alırken konuştuk Bilginer'le. "Biz geldiğimiz zaman tarlaydı burası. Akşam 08:00'de 10 kişi vardı. Sabah 05:00'te kişi sayısı 90 olmuştu" dedi Bilginer. Sabah 5:00'te Zorlu AVM'de kurulan barikata girmeden önce banklarda oturduklarını söyledi
 
İlhan Çevik de sıraya girmek için dün saat 12:00'de gelenlerden. Çevik Çanakkaleli. "O Plus'ı alacağım" diyerek İstanbul'a gelmiş. "İOS severim. Ekran büyüyünce almak istedim" diyen Çınar sırada bekleme nedenini "Hem iPhone almak için, hem de bu deneyimi yaşamak için geldim" diye açıklıyor.
 
Bir başka iPhone sever dün öğlenden beri sırada beklediğini söylüyor. Kayınpederi de akşam 20:00den beri ona eşlik ediyor.
 
Avukat Önder Ataseven ve dekorasyon işiyle uğraşan Bülent İpek Ankara'dan iki gün önce gelenlerden. "Buraya akşam 17:00 17:30 gibi geldik. Gerekli bilgileri aldık. Ama 1 gün önce yine geldik. Apple kalitesine dokunmak için buradayız. Apple yine kaliteli bir ürün oluşturdu. Stoklar bitti. İlk olmanın farkı var. Ayrıca bazı modeller dün gece 00:00'da başka bir mağazada satışa çıktı ama Plus'ın sadece Apple Store'da satılıyor olması da buraya gelmemde etkili" dedi
 
'BU KAFAYI YAŞAMAK İSTEDİM'
 
Hakan C öğrenci. 01:30'dan beri sırada. Ama "Almayacağım. Gezmeye geldim. Bu kafayı yaşamak istedim" diyenlerden. Yaşadığı için de mutlu olduğunu söylüyor.
 
Bedri Bey sırada 85'nci. Ankaradan saat 04:00 de gelmiş. Sırada 85 inci ve tedbirini alıp sıraya sandalyeyle ilk gelen de o.
 
İLK KADIN 22:00'DE GELMİŞ
 
Ahu Malsar da Ankaralı. Çalışıyor ve 28 yaşında. Saat 22,00'den beri sırada ve sıradaki ilk kadın. "Bekliyoruz sabırsızlıkla. Aslen İranlıyım. Ankara'dan geldim. 2 tane Plus alacağım" diyor
 
AZERBAYCAN'DAN GELEN VAR
 
Akın Akar ise sırada geceleyenler arasında en uzaktan gelen. Azerbaycan'dan gelmiş. Bunun için 24 saat araba yolcuğu yapmış.. "iPhone'cuyuz. Onun üzerine kurulmuş bir dünyamız var. 24 saat yol geldik. Uçak korkusundan uçakla gelemedim. Akşam saat 22:30 da buradaydık. 5 kişi geldik" diyor.
 
Sıraya girenlerin anlattığına göre akşam olaysız ama soğuk geçmiş. Sabah saatlerinde Apple çalışanlarının fotoğrafını çekmek için yanlışlıkla havuza düşen Apple fanını saymazsak bir vukuat olmamış.
 
Apple çalışanlarının ara ara alkışlayıp çığlıklar atarak heyecanını artırdığı grup içinde mağaza önüne alınan ilk grup rezervasyonlular oldu.
 
iPhone Plus'ı satın alan ilk kişi Mikail Ay oldu. Saat 02:30'da gelen Ay rezervasyonlu olduğu için kendinden önce gelen birçok isimden önce iPhone Plus almış oldu. Bu arada sırada bekleyenlerin büyük çoğunluğu iPhone Plus almak için geldiğini dile getirdi. Plus'a ilgi iPhne 6'dan çok daha yoğun oldu.
Kaynak : The Wall Street Journal